miércoles, 1 de junio de 2011

Retall de premsa 01-06-11 : Oliver Klein (NMC): "Vam expressar, sense condicions, les nostres ganes de contribuir en el govern municipal, però entenem el pacte CiU, PP i PLIC"

Retall de premsa de la edició digital de "Revista Cambrils" :
Oliver Klein (NMC): "Vam expressar, sense condicions, les nostres ganes de contribuir en el govern municipal, però entenem el pacte CiU, PP i PLIC"

Cinta Ballesté, Oliver Klein i Santi Gámez en la roda de premsa d'ahir
El Nou Moviment Ciutadà (NMC) va oferir una roda de premsa ahir, a la seva seu, per fer una valoració dels resultats obtinguts en les passades eleccions electorals i expressar el seu posicionament vers la constitució del futur govern municipal i el seu paper com a nou grup de l’oposició de l’Ajuntament de Cambrils. A la roda de premsa hi van ser presents les tres persones que encapçalaven la llista electoral de NMC als passats comicis: Oliver Klein, Cinta Ballesté i Santi Gámez.
"Estem satisfets perquè hem contribuït a que es produeixi un canvi"
El líder de la formació independent, Oliver Klein, va iniciar la seva intervenció manifestant els diferents objectius que des del nou partit van plantejar-se a l’inici de la cursa electoral. En primer lloc, segons va dir, “el NMC volia contribuir a aconseguir un canvi a l’Ajuntament de Cambrils, un canvi basat en les formes, basat en la forma de governar i un canvi que passava per reemplaçar les persones que ens havien estat governant per d’altres candidats i propostes. Podem dir que estem satisfets perquè nosaltres hem estat imprescindibles i hem contribuït de manera important a que es produeixi aquest canvi. La nostra visió és que el cicle del govern passat s’havia esgotat i que calia un nou engrescament”.
"Els resultats demostren l'èxit rotund d'una formació independent que naixia des de baix de tot i amb tots els pals a les rodes possibles"
En segon lloc, Klein va valorar molt positivament els resultats obtinguts per la seva formació, amb l’obtenció de gairebé 1.400 vots i tres regidors. Segons va dir, “un partit nou ha passat a ser la primera força independent amb un recolzament a tots els barris d’una manera molt homogènia. No som el partit d’una zona determinada de Cambrils, sinó que som el partit de tota la ciutadania de Cambrils i així se’ns va valorar a les eleccions, amb gairebé 1.400 vots. Aquest resultat ens ha fet aconseguir tres regidors, tres persones que tenen l’encàrrec de treballar de forma valenta, dura, però també engrescant els nostres militants i tota la població. No governarem per uns pocs, sinó per a tothom. A partir d’ara, aquests tres regidors estan a la disposició de la ciutadania per a que se’ns adrecin, per a que s’apropin i coneguin la nostra manera de funcionar”. El candidat de l’NMC també va recordar que en alguns moments, durant la nit electoral, el partit havia ‘sumat el quart regidor’, el que demostra segons va dir, “l’èxit rotund d’una formació independent, que naixia des de baix de tot, amb totes les dificultats que se’ns van posar i amb tots els pals a les rodes possibles”.
"Vam expressar, sense condicions, les nostres ganes de contribuir en el govern municipal"
A nivell de la conformació del nou pacte de govern, Klein va deixar molt clar que un dels grans objectius del NMC era formar part del nou govern. “Vam ser els primers en felicitar Mercè Dalmau pels seus resultats, la justa vencedora, qui havia de ser la futura alcaldessa que és qui més vots havia aconseguit. Ho vam fer i després en els dies següents vam tenir la primera reunió de contacte amb CiU en la qual nosaltres vam expressar, sense condicions, les nostres ganes de contribuir en el govern municipal”, va expressar el líder del NMC. En aquest punt, Klein va destacar que la seva formació proposava canvis en la forma de fer política, així com emprendre les decisions econòmiques adequades per sortir de la crisi. “Ens va comentar que entenia molt positivament la nostra predisposició, però que havia d’escoltar totes les posicions i que ja ens comunicaria la decisió final. Entenem el pacte CiU, PP i la PLIC pel fet d’haver compartit anys a l’oposició i haver treballat conjuntament. Respectem aquesta decisió, tot i que vam intentar fer entendre que nosaltres érem una bona opció de govern perquè som independents. La decisió de CiU ha estat optar per un govern limitat, quan també podia haver optat per un govern més ampli, perquè no ha comptat amb una opció que havia tingut molt recolzament en aquestes eleccions i una opció com la nostra que posava moltes facilitats. Proposàvem treballar molt i molt a les regidories que ens toquessin”.
Tot i no assolir l’objectiu de ser força de govern, Klein va manifestar que “tinc la sensació que amb paciència i treball ens serà recompensat per poder entrar en el govern el més aviat possible. Volem ser una opció de govern, volem estar al govern municipal, perquè per dur a terme el que defensem cal estar al govern”.
"Serem una oposició valenta, moderada i que dóna un marge de confiança a qui li ha tocat governar"
Finalment, Oliver Klein va explicar “el NMC és un grup nou, jove, amb un missatge nou, amb ganes de canviar les normes de joc, amb ganes de contribuir positivament i constructivament. Volem fer una oposició constructiva que és el que ens toca en aquests moments. En aquelles coses que siguin positives per Cambrils es comptarà amb el vot favorable de NMC. La nostra tasca serà de proposta rere proposta i anirem darrere del govern per a que faci cas a les nostres propostes i que quan el govern faci propostes adequades nosaltres les recolzarem. Serem una oposició valenta, moderada i que dóna un marge de confiança a qui li ha tocat governar”.
En aquesta mateixa línia, Santi Gámez va apuntar que, “farem una oposició constructiva, buscant el millor per Cambrils”, mentre que Cinta Ballesté va comentar que, “la gent ens continuarà tenint al carrer, recollint les seves opinions, continuarem lluitant per això. És la norma del nostre moviment i lluitarem per tots”.
"A palabras necias, oídos sordos"
Quant a les crítiques rebudes per part del PSC, Oliver Klein no va voler entrar a valorar-les. De fet, va ser contundent i concís resumint-ho amb la frase en castellà: “a palabras necias, oídos sordos”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario