jueves, 1 de diciembre de 2011

Retall de premsa 01-12-11 : El ple rebutja una moció presentada pel NMC sobre "una reforma profunda del sistema polític i de la pràctica democràtica"

Retall de premsa de la edició digital de "Revista Cambrils" :
El ple rebutja una moció presentada pel NMC sobre "una reforma profunda del sistema polític i de la pràctica democràtica"
Un moment de la sessió plenària celebrada el passat dimarts al matí
En el darrer ple ordinari, que va tenir lloc el passat dimarts al matí, el NMC va presentar una moció "per a una reforma profunda del sistema polític i de la pràctica democràtica". El seu portaveu –Oliver Klein– va fer-ne lectura i va repassar qüestions com la no acumulació de més de dos càrrecs, la regulació dels sous o la limitació de mandats, entre d'altres. Un cop va finalitzar, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va adreçar-se als regidors del NMC dient que eren "poc coherents", perquè segons va dir, "vostès sempre diuen que des del seu grup volen treballar en l'àmbit municipal i ara presenten una moció que s'escapa de l'àmbit del plenari i aborden competències que també s'escapen del Parlament i del Congrés. Aquest no és el lloc per discutir-ho, perquè no tenim les competències. Vostè va dir que no es presentava a les eleccions generals i sí que ho faria a les municipals buscant l'interès dels cambrilencs. Potser s'haurien d'haver presentat a les generals per tenir un grup al Congrés".
En resposta a les paraules de Dalmau, Klein va defensar-se dient que "no ens hem equivocat", perquè "creiem que aquestes són inquietuds de la gent. Fer política va des del món local al món global i aquí, hem debatut sobre el futur de les nuclears, entre moltes d'altres coses. En aquest moment històric, volem expressar la nostra postura i la nostra crítica al funcionament de la pràctica política. Creiem que és una proposta molt elaborada i és la nostra manera de treballar. L'objectiu és obrir un debat imprescindible".
Finalment, la moció va ser rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern i les abstencions del PSC.
Les obres del Forn del Tallero i de la Torre del Llimó, paralitzades per problemes econòmics
D'altra banda, en el punt de control de l'acció de govern, precs i preguntes, el NMC va presentar una bateria de set preguntes. Un parell d'aquestes, que feien referència a qüestions de neteja i d'altres serveis generals, no van poder ser contestades pel regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– perquè estava afònic. Des del NMC, també van preguntar sobre l'estat d'obres com el Forn del Tallero, la Torre del Llimó, l'aparcament de la plaça de l'Ajuntament, els problemes de connexió telefònica a la Llosa (obres de la primera fase) i sobre les futures inversions que l'equip de govern preveu al barri de l'Eixample Platja.
El regidor de Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– va explicar que en el cas de la Torre del Llimó i del Forn del Tallero existeix un problema econòmic per pagar les empreses constructores, les quals no poden enllestir els treballs si no van cobrant les corresponents certificacions que estan aprovades, però que estan pendents de pagament. Quant al pàrquing de l'Ajuntament, Garriga va confiar que l'obra s'enllesteixi en les properes setmanes. Pel fa al tema de la telefonia a la Llosa, el regidor va dir que tot plegat està condicionat als operaris de l'empresa instal·ladora, en aquest cas, Telefónica. Finalment, sobre el barri de l'Eixample Platja, Garriga va dir que "aquest no és un barri desatès", on recentment s'hi han fet obres de millora, tot i que qualsevol futura inversió estarà subjecte a la complicada situació econòmica.
Dani Milán explica que la Policia de Barri és un model poc "operatiu"
Des del NMC també van qüestionar sobre la continuïtat de la Policia de Barri. En aquest cas, el regidor de Governació –Dani Milan– va dir que "aquest és un model en desús, perquè es basava en un patrullatge a peu. Tenint en compte que a Cambrils tenim 34 barris, i vostès (anterior equip de govern) els feien patrullar en un parell... Creiem que era un model "poc operatiu". Milan va explicar que s'ha fet una redistribució dels efectius per tal d'ampliar les accions policials a tots els barris i arribar arreu del territori, "amb la voluntat d'augmentar les tasques de proximitat vers la ciutadania".
El PSC pregunta sobre les "retallades" en el servei de transport adaptat
El PSC també va presentar una sèrie de preguntes en la darrera sessió plenària. Per un costat, van aplaudir la recent creació del Consell de Serveis Socials, però per altra banda van criticar les "retallades", que segons van dir, ha patit el servei de transport adaptat a Cambrils. Benaiges va afirmar que moltes persones necessiten d'aquest servei i que, "el cost del mateix no és tan elevat" com per no mantenir-lo. A aquesta qüestió, la regidora de Benestar Social i Família –Lluïsa Rom– va dir que "no ha estat cap retallada", sinó que s'ha produït una reorganització del servei per optimitzar els recursos. "Ha afectat a deu persones, s'han rebut quatre queixes que hem atès i valorat individualment. El servei va començar l'any 90, gairebé com un porta a porta, i ara no fem cap cosa fora de lloc perquè a d'altres llocs, la gent s'acosta a una parada".
El PSC critica la pèrdua de l'INEFC per a Cambrils
Per altra banda, el PSC també va aprofitar la sessió plenària per valorar la desestimació de la Generalitat d'implantar l'INEFC a Cambrils. El seu portaveu, Robert Benaiges, es va mostrar crític no només per aquesta qüestió, sinó per la potenciació del vessant privat en matèria universitària. Va manifestar que "és un gran error deixar-ho perdre, una nova oportunitat perduda!", no només per Cambrils, sinó per tot el territori i va recordar que l'Ajuntament va signar un protocol d'intencions al Palau de la Generalitat. Benaiges va reclamar una actitud més "bel·ligerant" per part del govern municipal per tal que vetlli pels interessos de Cambrils. En resposta a aquestes crítiques, Mercè Dalmau va recordar que el protocol d'intencions, tan sols era una "manifestació de voluntats", sense res concret. També va recordar que en el projecte presentat per Cambrils s'establien una sèrie de terminis com: redacció del projecte (setembre de 2010); licitació del projecte (octubre de 2010), instal·lació de mobiliari (estiu de 2011), etc. "De tot això no hi havia res fet! Aquesta inversió pública ha estat desestimada per la Generalitat per problemes econòmics i perquè hi ha un inversos privat que està interessat. Des de l'Ajuntament hem ofert la possibilitat de que Cambrils formi part del projecte en temes de nàutica i les converses que estem tenint estan anant pel bon camí. Evidentment que és una mala notícia per Cambrils, però lluitarem per ser seu i portar el projecte aquí". L'alcaldessa també va recordar-li que vostè ha dit que "és una nova oportunitat perduda. Quina oportunitat? Que jo sàpiga, en el seu moment, no hi va haver-hi res en ferm sobre el tema dels estudis de turisme".

http://www.revistacambrils.cat/index.php?c_noticia=12171

No hay comentarios:

Publicar un comentario