martes, 31 de julio de 2012

Retall de premsa del 01-08-12 : Aparcam tanca l'any 2011 amb un exercici negatiu de 228.000 euros

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
Aparcam tanca l'any 2011 amb un exercici negatiu de 228.000 euros

Un moment de la sessió plenària celebrada ahir al matí

Ahir al matí va tenir lloc la sessió plenària ordinària corresponent al mes de juliol. La sessió va ser força extensa, prop de 4 hores de durada, i en alguns moments es va respirar tensió amb el tractament d'alguns temes de l'àmbit local. Abans de començar a debatre els punts de l'ordre del dia, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va excusar l'absència dels regidors socialistes Ana López i Joan Mas. Un dels primers punts que es va tractar va ser el nou reglament de la Policia Local, que es va aprovar amb els vots del govern i les abstencions del PSC i el Nou Moviment Ciutadà. 
L'alcaldessa va explicar que l'actual reglament era vigent des de l'any 1976 i que el nou reglament s'havia confeccionat amb els sindicats. Dalmau va recordar que, un cop passat per ple el reglament, començava un període de 30 dies per a presentar esmenes. Acte seguit, el regidor de Governació –Dani Milan– va fer una breu explicació sobre els punts bàsics del nou document i va afirmar que "per fi disposarem d'un reglament propi com la majoria de ciutats".
Els grups del PSC i del NMC es queixen, un cop més, de la falta d'informació
El portaveu del grup del PSC –Robert Benaiges– va encetar el torn de paraula afirmant que "entenem que el document és necessari. Els hem de felicitar per assolir el reglament". Benaiges va avançar que el seu grup s'abstindria en la votació del punt. "És cert que tenim la documentació però la vam rebre dijous per mail i no l'hem pogut analitzar. He parlat amb diferents policies i les opinions són diverses".
En la mateixa línia, el portaveu del grup del NMC –Oliver Klein– es va queixar de la falta d'informació a les comissions. "No hi podem votar a favor pel procés que hi ha hagut, creiem que hi ha hagut diàleg amb els sindicats però no hi ha hagut un consens". Klein va apuntar que "l'autoritat no es guanya imposant-la, es guanya quan se li concedeixen".
Mercè Dalmau: "El reglament s'ha parlat, s'ha dialogat i s'ha negociat a nivell sindical"
L'alcaldessa va replicar a les intervencions del PSC i del NMC afirmant que el diàleg amb els sindicats s'havia establert al novembre i fins el dia abans d'enviar el document s'havia estat negociant. "El reglament s'ha parlat, s'ha dialogat i s'ha negociat a nivell sindical". Per la seva part, Milan va reconèixer que "no hi ha hagut un consens total però és complicat. Hem assumit algunes propostes i ens hem posat a disposició del sindicats per debatre alguns punts".
Un altre punt que figurava a l'ordre del dia i feia referència a la Policia Local va ser l'aprovació de la requalificació d'una plaça d'agent del cos. Dalmau va explicar que hi havia una baixa per jubilació i la plaça es requalificava atenent a les tasques d'administració.
L'Ajuntament ha de pagar 640.000 euros més interessos per l'expropiació d'una finca al carrer Brúixola
En l'ordre del dia del ple també es va aprovar l'expedient de modificació de Crèdits 6/2012. L'alcaldessa va explicar que la dotació pressupostària era per fer front a una sentència d'expropiació d'una finca al carrer Bruíxola i s'havia de pagar 640.000 euros més interessos. En aquest punt, Benaiges va apuntar que hi havia altres partides que no s'havien incorporat, com els 16.800 euros de les taxes d'escombraries de la plaça del Pòsit o 38.700 euros per a la construcció d'unes sales de retenció a les dependències de la Policia Local. El portaveu del grup socialista va afirmar que "són partides de xifres importants i no coneixem els objectius. Ens veiem obligats a abstenir-nos".
Dalmau va respondre a Benaiges que la part més important de la dotació era per fer front a la sentència de la finca i era el compromís que s'havia arribat amb la part demandant. Sobre les taxes d'escombraries de la plaça del Pòsit, l'alcaldessa va afirmar que era una aportació perquè els veïns es vegin alleugerits i, sobre les sales de retenció, "és una de les reivindicacions del cos policial".  El punt es va aprovar amb els vots a favor del govern i del NMC i les abstencions dels regidors socialistes. 
Mercè Dalmau a Robert Benaiges: "Entenc que busqui escletxes, aquest equip de govern està unit i cohesionat, no com el seu partit"
Un dels punts més polèmics del ple va ser l'aprovació d'un increment de retribucions a un auxiliar administratiu de la regidoria d'Hisenda. L'alcaldessa de Cambrils va explicar que aquest funcionari havia portat tota la tramitació administrativa de la regidoria i havia coordinat la campanya de la renda. En aquest punt, el portaveu socialista va recordar a l'alcaldessa que durant els seus anys a l'oposició era contrària als nomenaments. "Ja han fet dues aprovacions semblants però en aquests casos eren substitucions. Ara és un càrrec anomenat fa un any i ara han decidit incrementar-li el sou. Ens hi oposem per coherència als criteris i per posar en contradicció els arguments". Per la seva banda, el portaveu del NMC va avançar que el seu grup s'hi abstindria i va apuntar que hi havia el "risc de caure en greuges comparatius" amb altres funcionaris de la casa.
En el torn de rèplica, l'alcaldessa va afirmar que la persona era un auxiliar administratiu, no un càrrec de confiança ni un nomenament. "és una persona que ha fet una tasca i ha fet una atenció continuada de les factures que es devien als proveïdors i ha portat la coordinació de l'àrea. Es va creure convenient que tingués una compensació, però és mínima". L'alcaldessa va negar que hi haguessin greuges comparatius amb els altres funcionaris de les regidories. Dalmau, dirigint-se a Benaiges, va contestar que "entenc que busqui escletxes, aquest equip de govern està unit i cohesionat, no com el seu partit".
Robert Benaiges: "Jo només poso en contradicció el que vostès fan" 
El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va prendre el torn de paraula– per agrair la tasca del funcionari. "Estic molt satisfet de la tasca d'aquest funcionari, la compensació és merescuda i el felicito". Abans de votar el punt, el portaveu socialista va afirmar que "crec que barregen les coses. No neguem la possibilitat de tenir persones que coordinen les àrees. Jo només poso en contradicció el que vostès fan". Segons Benaiges, a inici de mandat vostès van dir que aquestes pràctiques no les farien. Jo no he comentat res de la unió del govern. No em barregin les coses". Finalment, el punt es va votar amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra del PSC i les abstencions dels regidors del NMC.
Aparcam tanca l'any 2011 amb un exercici negatiu de 228.000 euros
Un altre punt de l'ordre del dia feia referència a l'aprovació dels comptes de l'empresa municipal Aparcam de l'any 2011. Tal com va recordar l'alcaldessa, els mateixos regidors del ple són membres a la vegada de la Junta General d'Aparcam i, per tant, ja eren coneixedors dels resultats de l'exercici. El regidor de Governació va afirmar que "la situació de la companyia és realment complicada" i va explicar que el l'any 2011 s'havia tancat amb un exercici negatiu de 228.000 euros i que esperava millorar aquesta xifra amb el resultat de l'any 2012, perquè sinó "acabarem tenint problemes legals amb la companyia". El punt es va aprovar de manera unànime.
S'aprova modificar l'Ordenança municipal sobre la qualitat de les obres en l'àmbit de domini públic
Un altre punt que va ser recolzat per tots els regidors de l'Ajuntament va ser la modificació de l'Ordenança municipal sobre la qualitat de les obres en l'àmbit de domini públic. El regidor d'Urbanisme –David Chatelain–  va explicar que s'havia decidit modificar l'ordenança perquè en alguns punts havia quedat obsoleta. En concret, s'han modificat alguns punts de la normativa i s'ha corregit en aspectes de treball.


http://www.revistacambrils.cat/index.php?c_noticia=13399

No hay comentarios:

Publicar un comentario