sábado, 5 de febrero de 2011

Retall de premsa 04-02-10 : El partit Nou Moviment Ciutadà posa sobre la taula les "irregularitats" del PSC i titlla l'alcalde de "mentider"

Extracte de la edició digital de La Revista Cambrils :
El partit Nou Moviment Ciutadà posa sobre la taula les "irregularitats" del PSC i titlla l'alcalde de "mentider"
No tenien previst sortir públicament fins que no tinguessin els documents oficials de la creació del seu partit, però Nou Moviment Ciutadà per Cambrils van haver de comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació per "desmentir el seguit d'acusacions que va fer el PSC" respecte el seu grup. L'encapçalaven el president, Fernando Rodríguez, la tresorera, Rosa M. Arcos, el secretari, Albert Gómez i la vicesecretaria, Hélène Arcelin, que van posar de relleu les "irregularitats" del partit socialista i van explicar amb més detall la incorporació de 58 persones com a militants del PSC. D'altra banda, també van confirmar que han proposat al regidor no adscrit, Oliver Klein, que sigui el seu cap de llista de cara a les properes eleccions. La seva resposta la donarà d'aquí uns dies, després de pensar "com continuar en la política", ja que "el seu cor encara pertany al PSC", admetia ahir Arcelin.
En primer lloc van voler deixar constància de que ells no són militants del PSC des del passat 28 de desembre, dia en què van notificar a través d'un mail la seva baixa al PSC a Tarragona. Segons deien, els estatuts permeten donar-se de baixa a través d'aquest mitjà, tot i que també asseguren que van haver de retornar el rebut del mes de gener. Per corroborar les seves paraules, el grup va passar una còpia del correu electrònic als mitjans de comunicació, i cal destacar que ja el dia 28 de desembre es van constituir com a partit davant la notaria. 
Possibilitat de denunciar per via judicial
Fernando Rodríguez assegurava ahir que les paraules del PSC havien creat molt de "malestar" en el seu grup, i va queixar-se de que la TDCamp emetés la informació que apareixia a la pàgina web del Ministeri de l'Interior amb el domicili i el número de telèfon dels seus membres. "Anirem per la via judicial contra el PSC per haver utilitzat dades privades de dues persones", apuntava.
Rodríguez es preguntava com podia ser que "el primer secretari i la secretària de desorganització —com ell va anomenar—, Robert Benaiges i Anna Peláez" diguessin que encara eren membres del PSC. Ell mateix va respondre assegurant que "de la mateixa manera que una quarantena de persones estan pendents de donar-se d'alta al PSC des del 14 de setembre", fent referència així en els dos casos a les "irregularitats" del partit. I no estan dins, segons explicaven, "perquè aquesta gent té por al moviment de Cambrils, que la gent opini i que diguin que Cambrils necessita un canvi. Han intentat callar la boca a més d'un. ¿I perquè no es preocupa de governar fins el 22 de maig? Que faci el seu treball i ens deixi tranquils", puntualitzava Rodríguez. 
El moviment també va voler destacar la inclusió de 58 altes al partit "amb noms i cognoms, que són de familiars de tots els regidors del govern, també hi ha coordinadors de l'Ajuntament, de la brigada, policies, etc.". Benaiges va fer referència ahir que les persones que formen el nou partit "per fi s'han tret les caretes", i ells asseguraven que sí se l'havien tret, "però la careta de la falsedat, de la hipocresia, de la por i de l'assentament polític que estan fent dins del PSC, en el qual han de trucar al "papa" Sabaté per a que vingui a una assemblea", referint-se en aquest últim cas a la compareixença del fins ara delegat del govern per Tarragona, Xavier Sabaté, a la darrera reunió del partit el 14 de gener. "Desconfio de l'organització de la JSC"
Albert Gómez és, de moment, el secretari del moviment, però també primer secretari de les Joventuts Socialistes a Cambrils, càrrec que deixarà d'ocupar demà mateix després de l'assemblea d'aquesta organització. Segons va explicar, és independent el PSC de les JSC i per tant podia ocupar el seu càrrec tot i no ser militant del PSC des de finals de desembre. Tot i així, confirmava que no es tornarà a presentar perquè té "molta desconfiança en aquesta organització a causa del meu procés intern dins del PSC i també per la manca de suport rebut per part d'ells". Va continuar afirmant que "si fos per mi, hagués marxat molt abans, però sóc responsable d'una organització política juvenil i no podia dimitir i deixar l'organització a l'aire. No tocava fer-ho per respecte a una organització, tot i que no estic d'acord amb la seva manera de portar-la. Ja hi ha hagut prou d'aquesta broma", concloïa Gómez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario