sábado, 5 de febrero de 2011

Retall de premsa 04-02-10 : Montserrat Tura (PSC): "És incompatible ser d'un partit i constituir-ne un altre que neix amb clara voluntat de competir amb l'existent"


Extracte de la edició digital de La Revista Cambrils :
Montserrat Tura (PSC): "És incompatible ser d'un partit i constituir-ne un altre que neix amb clara voluntat de competir amb l'existent"
L'exconsellera de Justícia i actual candidata de les eleccions primàries del PSC per l'alcaldia de Barcelona, Montserrat Tura, va ser ahir al Centre Cultural de Cambrils per oferir a tota la població una conferència sobre la vessant social de l'ideari del PSC. En la seva intervenció, davant d'una setantena de persones, va explicar que "el gran patrimoni de les persones que no tenen patrimoni són els serveis socials, i són aquests serveis amb qualitat els elements fonamentals perquè una societat sigui moderna i arribi a prestar i protegir tots els seus ciutadans". 
Ella i Jordi Hereu es disputaran ben aviat unes eleccions primàries per l'alcaldia de Barcelona, i segons va dir, "el partit dels socialistes novament se situa al capdavant de totes les formacions polítiques pel que fa a procediments d'aprofundiment democràtic. El fet que els candidats a ocupar càrrecs públics siguin escollits per vots secrets i lliures en unes eleccions primàries és una pràctica que s'hauria de generalitzar i que haurien de fer altres partits".
"És incompatible ser d'un partit i crear-ne un altre"
L'alcalde, Robert Benaiges, va explicar ahir a Revista Cambrils Diari Digital que el document oficial que suspèn cautelarment de militància a Oliver Klein va ser signat per Montserrat Tura, entre d'altres, en una de les assemblees del partit. Tura, tal com va indicar, no coneix els detalls de la situació viscuda en el si del partit a Cambrils, però va voler deixar constància que ella s'havia propugnat candidata a unes eleccions primàries "dins del partit i proposant-ho als òrgans del partit, que és on s'han de fer les coses. És evident que si una persona està militant en el nostre partit polític i alhora constitueix un altre es produeix un conflicte d'interessos que han de resoldre els òrgans del partit, i crec que és això el que ha acabat passant". 
Tura seguia: "És bastant incompatible ser part d'un partit i constituir-ne un que sembla neix amb clara voluntat de competir amb l'existent, i aquestes coses, per molt plurals i molt oberts que siguem, ratllen la incoherència. Per tant, si hagués optat per mantenir una tesi diferent al si del partit i dels òrgans del partit no tenim cap inconvenient. Cada dia, en les executives, en els consells de federació i en els consells nacionals hi ha persones que intervenen criticant decisions dels òrgans de direcció del partit, jo mateixa ho he fet moltes vegades.


http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=10681

No hay comentarios:

Publicar un comentario