miércoles, 28 de marzo de 2012

Retall de premsa del 28-03-12: Ingesòl es farà càrrec de la gestió de la Llar d’Infants Maria Dolors Medina

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” : 
Ingesòl es farà càrrec de la gestió de la Llar d’Infants Maria Dolors Medina

L'alcaldessa, Mercè Dalmau, va mostrar l'acta de la comissió informativa d'hisenda referent als pressupostos de 2012 on Oliver Klein va firmar a favor i després va tatxar el seu nom i es va abstenir en la votació

L’empresa municipal Ingesòl gestionarà, a partir del proper curs, la llar d’infants Maria Dolors Medina, tal com es va aprovar en el ple ordinari celebrat ahir al matí. L’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va explicar que, des de l’any 2006, la gestió de la llar d’infants anava a càrrec de l’empresa La Cuca SCCL i que el contracte el tenien fins a finals d’aquest curs. Degut a la situació econòmica, el consistori va fer una proposta diferent a l’empresa, una proposta que comportava una rebaixa econòmica. Després d'analitzar aquesta proposta, l'empresa va decidir renunciar a la gestió. 
Tal com va apuntar l’alcaldessa, després de conèixer aquesta decisió, des del govern s’havia decidit canviar el model de gestió de la llar d’infants i passar d’una gestió indirecta a una directa com fa Ingesòl amb la llar d’infants de La Galereta. Dalmau va afirmar que “el personal té assegurat el seu lloc de treball i la qualitat i la gestió serà completament satisfactòria”. 
Oliver Klein “Ens ha sorprès que membres de l’actual govern abans s’oposaven a les empreses públiques i ara decideixen contractar a Ingesòl”
El portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– va encetar una polèmica intervenció que va derivar en una picabaralla amb l’alcaldessa. Klein va afirmar que el grup votaria en contra i va denunciar les retallades en l`àmbit educatiu. El portaveu del grup va apuntar que “ens ha sorprès que membres de l’actual govern abans s’oposaven a les empreses públiques i ara decideixen contractar a Ingesòl i no convocar un concurs públic”. Klein va reivindicar que hi havia d’haver més comunicació per part del govern amb l’AMPA de la llar d’infants, ja que “a última hora van enviar una carta informant als pares del canvi de gestió”. Aquesta frase va ser aplaudida i aclamada per les persones que havien assistit al ple i l’alcaldessa els va recordar que “poden assistir al ple però amb respecte”. 
El grup del PSC vota a favor perquè considera que són “responsables d’aplicar els dos criteris de gestió”

Per la seva banda, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va afirmar que el grup votaria  favor del canvi de gestió perquè “som responsables d’aplicar els dos criteris de gestió”. Tot i el vot favorable, Benaiges va apuntar que la “necessitat de rebaixar l’aportació municipal a la gestió indirecta de la llar d’infants és producte de l’incompliment del conveni de la Generalitat, ja que l’Ajuntament sí que ha complert. Això que diuen que l’aportació ha de baixar ho apliquen on volen”. Benaiges també va criticar les retallades en ensenyament, ja que “la gent veurà com els propers cursos hi hauran serveis que no existiran”. 
El portaveu del PSC va dir que als regidors del seu grup els preocupava “el manteniment de les condicions laborals dels treballadors de la llar d’infants” i va afirmar que “considerem que es poden mantenir els mateixos criteris de la qualitat”. 
Mercè Dalmau: “La nostra obligació és fer viable la llar d’infants i que tingui qualitat i això està garantit perquè La Galereta funciona”
L’alcaldessa de Cambrils va iniciar el torn de rèplica agraint el vot del PSC, ja que els membres del govern “entenem que proposem una bona forma de gestió” i acte seguit es va dirigir a Oliver Klein afirmant que  la comunicació als pares no s’havia pogut fer abans perquè encara no tenien resposta de l’escola. “No expliqui coses que no són veritat, no faci demagògia”. Dalmau li va recordar que la regidora d’Ensenyament –Carmen Quintana– havia participat en tots els consells escolar del municipi i “alguns van quedar al·lucinats perquè en l’anterior legislatura no havien comptat amb el regidor”.  L’alcaldessa va puntualitzar que “la nostra obligació és fer viable la llar d’infants i que tingui qualitat i això està garantit perquè La Galereta funciona. També estan garantits els llocs de treball”. 
La regidora d’Ensenyament va prendre la paraula per explicar que havia rebut una carta de l’AMPA de la llar d’infants el passat 22 de març i que l’havia respòs el dia després. “Vull transmetre als pares que estiguin tranquils, tenim previst fer una jornada de portes obertes on s’explicarà el projecte educatiu”. 
Mercè Dalmau a Oliver Klein: “No faci demagògia, vostè a les comissions va votar a favor i aquí canvia el vot segons bufa el vent”

Klein, en resposta a l’alcaldessa, va apuntar que el seu grup havia “plantejat les inquietuds” de la gent i que volia saber si també es mantindrien els llocs de treball del personal de neteja, cuina i menjadors. En la rèplica, l’alcaldessa va apuntar que “li vam explicar a la comissió informativa que es mantindrien tots els treballadors. Aquí qui aprofita per fer política és vostè i el seu grup” i li va recordar que a la comissió el NMC havia afirmat que votarien a favor del canvi de gestió.  Aleshores, Klein va respondre que pel seu grup, “el sentit de vot podia variar segons les opcions per Cambrils”.
En aquest punt, l’alcaldessa va exclamar “senyor Klein, em té al·lucinada!. No faci demagògia, vostè a les comissions va votar a favor, això és una realitat, i aquí canvia el vot segons bufa el vent”. Acte seguit, Klein va negar amb el cap les afirmacions de l'alcaldessa i aquesta va expressar: “Quin problema hi ha? Qüestiona el vot del seu company?". Dalmau també va mostrar al regidor del NMC el full firmat a la comissió informativa d'hisenda referent als pressupostos de 2012 on Klein va votar a favor i després va tatxar el seu nom i es va abstenir en la votació, com a exemple dels seus canvis de vot. 
Per acabar el polèmic punt, el regidor d’Urbanisme –David Chatelain– també va intervenir afirmant que Klein havia quedat en “evidència” i que s’havia vist el “descontrol del seu propi partit”.

Moment de la votació sobre la gestió de la llar d'infants Maria Dolors Medina, amb els vots favorables de tots els grups a excepció del NMC




No hay comentarios:

Publicar un comentario