viernes, 20 de abril de 2012

Retall de premsa del 20-04-12: El NMC proposa retallar el departament d'Alcaldia i les regidories de Turisme i Governació per a recuperar les retallades en l'àmbit d'ensenyament

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
El NMC proposa retallar el departament d'Alcaldia i les regidories de Turisme i Governació per a recuperar les retallades en l'àmbit d'ensenyament

Els tres regidor del NMC en la roda de premsa d'ahir

El grup municipal del Nou Moviment Ciutadà –NMC– va presentar, ahir al matí, les seves al·legacions al pressupost municipal que es va aprovar el passat 20 de març. Els tres regidors del NMC –Oliver Klein, Cinta Ballesté i Santi Gámez– van presentar aquesta "proposta realista i constructiva" i van apuntar que "el deute és evident que és herència del passat però ens toca pensar en ara" i "veure quines són les prioritats dels ciutadans". 

Oliver Klein va ser l'encarregat de presentar les 12 propostes que fa el grup municipal. Abans d'explicar-les, el portaveu del NMC va voler deixar clar que "estem d'acord amb el moviment de la Taula de Suport a l'Educació però volem precisar que nosaltres no l'hem mobilitzat ni en formem part. Hi hem estat a prop perquè ens interessa i evidentment que podem estar d'acord a nivell individual com a pares i mares d'alumnes. Hi hem participat perquè creiem que som ciutadans compromesos".

El NMC demana recuperar els programes educatius complementaris i que es mantinguin el 50% de les subvencions a les AMPES.

Després de fer aquest apunt, Klein va desgranar cada proposta. Les tres primeres propostes estan relacionades amb l'àmbit educatiu. En primer lloc, el NMC demana que es rehabilitin els programes educatius complementaris que "feien de Cambrils una referència". Segons va apuntar Klein, "no demanem que es mantinguin els mateixos diners però recomanaríem que s'haguessin reunit amb els implicats i haguessin negociat, ja que donades les dificultats s'haguessin d'haver fet sacrificis però s'havia de parlar amb els encarregats dels programes. Sobretot, s'havia d'haver informat als pares i implicar les direccions dels centres educatius". 

En segon lloc, el grup demana que es mantingui el 50% de les subvencions a les AMPES per poder funcionar en els seus programes imprescindibles i permetre el seu funcionament ordinari. L'última proposta relacionada amb ensenyament és la reducció de l'aportació de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament a l'Escola Municipal de Música. Klein va explicar que el grup proposa que la reducció de l'aportació sigui un 50% del seu valor proposat inicialment per l'equip de govern. "Creiem que s'hauria de reduir 100.000 euros i no 200.000, ja que provoca un preu elevat de la matrícula. També demanem que es mantinguin les beques als millors estudiants".
"Sembla que algunes regidories, com Educació i Joventut, han estat sacrificades davant d'altres i creiem que hi hauria d'haver una compensació".

El NMC també proposa que hi hagi igualtat en les diferents regidories del consistori. "Sembla que algunes regidories, com Educació i Joventut, han estat sacrificades davant d'altres i creiem que hi hauria d'haver una compensació en regidories", va apuntar Klein. El NMC proposa que les àrees de Turisme, Alcaldia i Governació rebaixin les seves partides per equilibrar les retallades en Educació, Joventut, Cultura i Benestar Social. 

En l'àmbit de Turisme, Klein va afirmar que "no és època de gastar en publicitat, propaganda, impressió de material gràfic, campanyes promocionals, congressos, assistències a fires i marxandatge. Creiem que és en aquestes partides on es pot realitzar un estalvi major". El NMC també proposa que el Departament d'Alcaldia realitzi un major esforç d'estalvi en les partides de Comunicació Social, Butlletí Municipal, hores extra, subvencions, l'assessorament extern, el recull de premsa i telèfon. "Creiem que si la resta de regidories s'han aplicat retallades, el Departament d'Alcaldia hauria de donar exemple". Klein també va apuntar que la regidoria de Governació també podria fer un sacrifici per compensar les retallades a les altres àrees.


Proposta de restituir les partides destinades a les Ajudes Socials per al Menjador, el Pis d'Acollida a Dones Maltractades i el Servei de Podologia al Casal Municipal de la Gent Gran.

El grup municipal també proposa altres mesures per estalviar, com fer un ús més racional del consum energètic dels edificis municipals i que poden afavorir amb la "sensibilització en uns hàbits de consum més sostenibles i solidaris". D'altres regidories, Klein va expressar el desacord del grup amb la reducció proposada pel govern municipal respecte el Consorci de Normalització Lingüística i va apuntar que es podria restituir part del seu pressupost.

Klein també va demanar que es restitueixin les partides destinades a les Ajudes Socials per al Menjador, el Pis d'Acollida a Dones Maltractades i el Servei de Podologia al Casal Municipal de la Gent Gran. "S'han de poder conservar els serveis i es podia negociar la davallada del preu del conveni, així com fer una concessió del servei de podologia com fa el servei de perruqueria del Casal".
El NMC també fa una proposta respecte Secomsa Residus i demana que es restitueixin 150.000 euros del conveni a signar amb el Consell Comarcal del Baix Camp i evitar que hi hagi acomiadaments de personal i afecti al servei. "Creiem que s'ha de fer un esforç addicional per salvaguardar Secomsa".

El grup mostra la seva preocupació davant la possible cancel·lació del Cambrirock.
La desena proposta del NMC té a veure amb la retallada del 100% de la subvenció al pilot cambrilenc Ivan Cervantes. Klein va mostrar el seu desacord amb aquesta decisió del govern municipal. "Passar de tot en èpoques de vaques grosses a res, això és una falta de delicadesa a la persona". El NMC proposa que es mantingui el 50% de la subvenció al tetracampió mundial. 

El grup també va mostrar el seu neguit davant la possible cancel·lació del Cambrirock. "L'any passat es va celebrar el Cambrirock en una situació d'emergència i enguany, que hi ha més temps per a preparar-ho, no està contemplat al pressupost". Klein va afirmar que entenia la decisió de deixar de celebrar la Fira del Cavall però va apuntar que en altres actes, com el Festival Internacional de Música, "hi haurà davallada i no sabem com afectarà a la programació". 


El NMC també proposa, com ho va plasmar al seu programa electoral, que es posin a lloguer els edificis del Forn del Tallero, la Torre del Llimó i la planta baixa de l'antic departament d'Educació del Carrer Colom. "Evidentment que és car adequar els espais però no es poden tenir els edificis a mitges, a més, comptaríem amb nous ingressos no previstos fins ara".

Segons apunta el NMC, els serveis que ara s'han de pagar comptaran amb menys usuaris i per tant, hi hauran menys ingressos dels que es preveuen.


La darrera proposta del grup fa referència als capítols 1 i 3 d'Ingressos. Segons va explicar Klein, hi ha una "previsió massa optimista" en quant als capítols d'Ingressos. "Els serveis que abans eren gratuïts i ara s'han de pagar comptaran amb menys usuaris i, per tant, no hi hauran els ingressos que es preveuen". El NMC també va recordar que "l'augment important de l'IBI fa pensar que en el moment que toqui pagar l'impost serà de dificultós pagament per alguns ciutadans".

Per acabar la seva intervenció, els regidors del NMC van voler llençar un missatge cap als membres del govern i de l'oposició i van afirmar que "ara és el moment de fer pinya entre tots, és important escoltar a tothom. Entre tots plegats hauríem d'intentar fer minvar la crisi, la port, el patiment que estan passant moltes famílies. L'Ajuntament hauria de protegir els seus ciutadans i no buscar ser el campió de les retallades".  



No hay comentarios:

Publicar un comentario