martes, 8 de noviembre de 2011

Retall de premsa 08-11-11 : - Oliver Klein (NMC): "És totalment incomprensible que en un sol any es demani al ciutadà un esforç tan gran amb una pujada del 20% de l'IBI".


Retall de premsa de la edició digital de "Revista Cambrils" :
Oliver Klein (NMC): "És totalment incomprensible que en un sol any es demani al ciutadà un esforç tan gran amb una pujada del 20% de l'IBI"

Santi Gámez, Oliver Klein i Cinta Ballesté durant la roda de premsa, ahir al matí
El Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) va oferir una roda de premsa, ahir al matí, on va exposar el seguit d'al·legacions que han presentat a les ordenances fiscals per al 2012. Recordem que l'equip de govern va presentar una proposta d'ordenances fiscals, el passat 7 d'octubre en sessió plenària, on es va fer una aprovació inicial amb els vots en contra del NMC i també del PSC. Els tres regidors del NMC, Oliver Klein, Cinta Ballesté i Santi Gámez, van voler detallar quines són les propostes del seu grup, les quals, "esperem que es tinguin en compte, que es negociïn i que les ordenances s'aprovin de forma millorada", va apuntar Klein.

Oliver Klein: "No es pot fer pagar tot al ciutadà, quan l'actual situació ha estat fruit d'una mala gestió i d'haver estirat més el braç que la màniga"

Per un costat, des del NMC es mostren totalment crítics amb la pujada del 20% de l'IBI, proposada pel govern. Segons va afirmar Klein "és totalment incomprensible que en un sol any es demani al ciutadà un esforç tan gran". En aquest punt, el NMC proposa una pujada de l'IBI del 3,1%, és a dir, al nivell de l'IPC del mes de juliol. Tal com van manifestar, no donaran suport a l'equip de govern si manté la seva proposta inicial ja que la consideren exagerada. "No es pot fer pagar tot al ciutadà, quan l'actual situació ha estat fruit d'una mala gestió i d'haver estirat més el braç que la màniga", va manifestar el portaveu del NMC.
Pel que fa a la taxa d'escombraries, de la qual es preveu una pujada del 4%, Klein va comentar que també està per damunt del 3,1% que ells proposen. A més, va reiterar que en les darreres setmanes, el nivell del servei està empitjorant i que això ho percep el ciutadà. "No podem demanar un esforç a la gent quan el servei no està millorant, sinó tot al contrari. Crec que l'Ajuntament ha de ser exemplar i després ja pot demanar al ciutadà que col·labori si el servei millora", va dir Klein.
Una altra de les propostes presentades per l'equip de govern era la de fer pagar una quota per aparcar en els aparcaments dissuasoris. Inicialment, el govern preveia una taxa de 0,85 euros diaris. Sobre aquesta qüestió, el regidor del NMC –Oliver Klein– va manifestar que en cas que es volgués establir una quota en aquests aparcaments caldria que tots aquests estessin ben condicionats, és a dir, asfaltats, ben il·luminats i amb la corresponent senyalització. Actualment, segons va dir, molts no estan en bones condicions.

Més bonificacions fiscals

Una altra de les al·legacions que ha presentat el NMC a les ordenances fiscals té a veure amb l'augment de les bonificacions. Klein va explicar que els impostos pugen, però els salaris de la gent estan igual i moltes famílies han de fer front a situacions econòmiques complicades. Segons va dir, actualment les bonificacions són molt reduïdes i caldria que fossin "universals" i a l'abast de més famílies. En aquest sentit, des del NMC demanen més ajuts per a la gent major de 65 anys, a les famílies nombroses, a les famílies monoparentals, a les famílies amb persones dependents, als aturats, etc.
Congelació dels impostos als comerciants i empresaris que estiguin empadronats a Cambrils i tinguin el seus negocis aquí
Quant a les ordenances fiscals, des del NMC fan una nova proposta. Segons Klein, "des del govern es diu que volen potenciar l'activitat econòmica, però a la vegada pugen els impostos. No veiem com es pot promocionar així. Nosaltres proposem la congelació dels impostos i les taxes als empresaris i comerciants cambrilencs que estiguin empadronats a Cambrils i que tinguin els seus negocis aquí. No se'ls hi ha de gravar dues vegades pels seus negocis, perquè ja paguen la corresponen pujada com la resta". Amb tot plegat, des del NMC demanen al govern que se'ls tingui en compte i que, tot i que entenen que s'hagi de sanejar l'economia municipal, no s'ha de castigar les butxaques dels cambrilencs.
Les zones blaves "només poden créixer en zones d'atractiu comercial"
D'altra banda, des del NMC van aprofitar la seva compareixença per exposar algunes de les preguntes que tenien previstes presentar en el darrer ple ordinari, tot i que finalment no es va convocar. Les preguntes han estat presentades al registre de l'Ajuntament i seran debutades en la propera sessió plenària, però des del grup van voler fer repàs d'algunes d'aquestes.
Sobre la implantació de noves zones blaves a diferents punts del municipi, Klein va dir que "només poden créixer en zones d'atractiu comercial i en aquest cas no s'aplica, tant a l'Eixample com a la Parellada. Creiem que es poden anar creant, però en el lloc adequat".
En un altre àmbit, des del NMC van demanar a l'equip de govern que facin una exposició pública del seu pla de prioritats i d'inversions, és a dir, "què faran, quines seran les seves prioritats i projectes de futur". Per altra banda, el regidor també va preguntar sobre l'estat d'algunes obres que han quedat "a mitges" com és el cas de la Torre del Llimó, el Forn del Tallero o l'edifici d'Aparcam. En tots casos, Klein va qüestionar què es farà en cada cas, ja que segons va dir, "no ens podem permetre tenir edificis tancats". Finalment, des del NMC també van criticar la baixada de qualitat en alguns serveis. Klein va insistir que la prioritat "és pagar a aquells subministradors locals, petites i mitjanes empreses, que va temps que no paguen i que no poden suportar aquesta situació".
El NMC presenta una moció per a una reforma profunda del sistema polític i de la pràctica democràtica
En la roda de premsa d'ahir, el NMC també va presentar una moció per a una reforma profunda del sistema polític i de la pràctica democràtica. En aquesta, demanen una sèrie de qüestions com: limitació de mandats, no acumulació de càrrecs, regulació dels sous, definir per reglament els criteris per optar a la dedicació exclusiva, limitar la participació de càrrecs electes en els consells d'administració, eliminació dels consells comarcals i reformulació de les diputacions provincials, eliminació del Senat, regular el control d'assistència, reforma de la llei electoral, eleccions primàries als partits polítics, eliminació de privilegis vitalicis i promoció d'una democràcia més directa. 
http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=12059

No hay comentarios:

Publicar un comentario