miércoles, 9 de mayo de 2012

Retall de premsa 09-05-12: Oliver Klein (NMC): "No hem de deixar que ens posin les etiquetes des de fora, la població ens haurà de conèixer pels nostres fets".

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :

Oliver Klein (NMC): "No hem de deixar que ens posin les etiquetes des de fora, la població ens haurà de conèixer pels nostres fets".

Imatge d'una de les conferències que es van fer durant el congrés. D'esquerra a dreta: Santi Gámez, Josep Sánchez Cervelló, Ángel Belzunegui i Alberto Reig


Els passats 23 i 24 de març, el NMC va organitzar el seu primer Congrés d'Idees del Nou Moviment Ciutadà amb l'objectiu de reflexionar sobre diferents problemes actuals, a nivell polític, social i econòmic. Durant aquells dos dies es van fer diferents conferències que van comptar amb la presència de professors universitaris i experts en aquestes temàtiques. 

Ser un "partit-esponja"

Passades unes setmanes, el NMC ha volgut fer públic el document final extret d'aquest congrés, així com una desena de compromisos. En primer lloc, des del NMC volen destacar que el seu és "un partit que en el seu interior compta amb una pluralitat de pensaments que són part de la seva riquesa, però hem de ser intel·ligents per tenir un discurs únic  i fàcilment reconegut per tota la societat que avui ens està observant. Algú ha dit que hem de ser una mena de “partit-esponja”, o sigui que hem de saber recollir i processar tot allò que ens està passant avui dia amb les seves possibles solucions, adoptar-ne una que sigui unívoca, i a partir de llavors remar tots els militants en la mateixa direcció. No hem de deixar que ens posin les etiquetes des de fora, per dir-nos si som una cosa o una altra, si tenim una tendència o una altra; la població ens haurà de conèixer pels nostres fets, i nosaltres n’hem de ser en tots els casos de la mateixa manera responsables".

Per altra banda, des del partit liderat per Oliver Klein volen reafirmar els valor de les seves sigles: "N de nou, perquè no se’ns pot comparar amb res anterior; M de moviment, perquè actuem cap endavant sense cap rèmora del passat; i C de ciutadà, perquè les nostres polítiques sorgeixen de les demandes i són pensades per al benefici dels nostres ciutadans, i no només d’aquells que ens simpatitzen. El nostre gran objectiu de fons resulta el compromís de deixar un món i una ciutat millors, i fer possible que les nostres futures generacions puguin heretar unes actuacions públiques sostenibles que promoguin els criteris de la millor tradició a favor de la llibertat, la igualtat i la solidaritat".
Adopció d'una desena de compromisos
Del primer Congrés d'Idees del NMC s'adopten una desena de compromisos: apostar per incloure els joves a la seva estructura sense que això vulgui significar deixar d’aprofitar el  bagatge dels que porten més anys en política; per als càrrecs orgànics i representatius cal triar les persones més preparades segons les funcions a desenvolupar, i persones que estiguin molt vinculades al teixit associatiu del municipi; hem de ser una organització profundament oberta i és per això que no podem deixar de donar-nos a conèixer i explicar-nos als nostres veïns i socialitzar-nos amb les seves inquietuds; la democràcia que pregonem cap enfora, en primer lloc l’hem d’exemplificar cara endins, a l’hora de prendre les nostres decisions, amb la màxima transparència i participació de la militància; hem de ser una organització lliure; hem de saber explicar molt bé a la ciutadania la nostra praxis política, cal treballar molt, però també cal saber explicar constantment tot allò que fem; hem de dotar-nos d’una coordinació interna molt forta i que funcioni per donar una bona informació sobre el nostre comportament i funcionament a tots aquells que se’ns apropin; utilitzar les noves tecnologies de la comunicació, i no deixar d’estar presents de forma física i visual als nostres barris i manifestacions; cal parlar directament mirant els ulls al ciutadà i a l'elector al qual hem de saber escoltar i generar-li credibilitat pel que respecta a la nostra actuació política i, finalment, el nostre partit queda definit dintre de la tipologia que s’anomena “partit-moviment”: el nostre màxim òrgan sobirà és l’assemblea que utilitzem per ratificar cadascuna de les nostres propostes".


http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=12858

No hay comentarios:

Publicar un comentario