lunes, 22 de abril de 2013

COMUNICAT DE PREMSA DEL NOU MOVIMENT CIUTADÀ PER CAMBRILS (NMC): SOBRE L’ACTUALITAT MUNICIPAL.

COMUNICAT DE PREMSA DEL NOU MOVIMENT CIUTADÀ PER CAMBRILS (NMC) SOBRE L’ACTUALITAT MUNICIPAL


Fa gairebé dos anys que el Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) iniciava la seva singladura com a organització política servidora dels interessos dels cambrilencs. Una  vegada s’instal.lava a Cambrils el govern municipal de PP-CiU-Plic, el NMC va voler col.laborar des d’un primer moment en la governabilitat municipal essent consicent de les dificultats històriques que ens venien per davant. Ha estat des de llavors que hem fet una oposició constructiva, sense grans estridències, però amb un treball diari seriòs i responsable sobre tots els afers que s’han esdevingut al nostre municipi intentant, per damunt de tot, estar al costat de les reivindicacions dels nostres veïns, oferint-nos ser la seva veu, i sense caure en les campanyes destructives del passat, més en la lògica dels interessos partidistes existents .
Mai hem deixat de banda, durant aquests dos anys, els dos nostres objectius fundacionals, que alguns poden entendre com la nostra filosofia aplicada al municipi de Cambrils, com són: aspirar a una profunda reforma del sistema democràtic i de la seva pràctica política, pel qual vam presentar una moció que la resta de partits polítics van considerar d’improcedent, quan més tard han acabat donant-nos-hi la raó; a la vegada que intentar limitar els efectes i la influència negativa sobre la nostra societat d’un poder econòmic i financer que pretèn eliminar el nostre Estat de Benestar, el qual vol convertir en mercaderia i així provocar una involució pel que respecta a drets socials que semblaven estar consolidats.
En aquesta anàlisi entenem des del NMC que les forces majoritàries que han governat a l’Estat Espanyol, Catalunya, i al mateix Cambrils, són cómplices dels desajustos que avui es viuen a casa nostra, a la vegada que no demostren cap interés real per canviar el rumb actual de les coses que ens preocupen. L’NMC treballa doncs a Cambrils, però també participa i és ben connectat a nivell de propostes superiors que puguin estar sorgint, amb una mateixa manera de fer i pensar a la pròpia, que apostin per donar-li la volta a un sistema que ens porta a la marginalitat, sense que els que realment hi poden fer alguna cosa es dignin a donar-hi la resposta adequada.
Les nostres lluites com a organització política dins de l’entorn de Cambrils no es  deslliguen de la resta de lluites que s’estan visquent arreu del país amb l’ojectiu de canviar l’ordre imposat per uns privilegiats que ens porta a un horitzó gens encoratjador. És per això que, més que mai, i ho volem deixar pal.lès amb aquest manifest, els militants i simpatitzants del NMC seran al costat de totes les onades de protesta que s’estan produint arreu i que han d’ajudar a conscienciar la població de què cal passar a una acció més decisiva per tal de produir una alternativa en positiu. Així doncs, l’Executiva i Assemblea del NMC volen fer públic el missatge, als cambrilencs en primer lloc, però també a tota la societat que ens és propera en general, de què ens sentim part i seguirem encara amb més força, en l’epicentre mateix de les manifestacions dels moviments ciutadans a favor de: la sanitat pública (onada blanca), educació pública (onada groga), en contra dels abusos de les hipoteques i desnonaments (onada verda), el suport al món de la cultura (onada vermella), i així un llarg etcètera.
En la mateixa línia, a nivell local, entenem doncs que en primer lloc cal manifestar la nostra solidaritat amb el conjunt dels treballadors de l’Ajuntament de Cambrils que segons ha comentat recentment la seva Junta de Personal i Comitè d’Empresa denuncien “l’actitud d’indiferència cap a ells per part de l’Equip de Govern”. Nosaltres també volem denunciar que no és pas demostració de bon govern intentar eludir durant mesos i setmanes el tema d’un Expedient de Regulació d’Ocupació que vol afectar aproximadament a quaranta-cinc treballadors que han estat sofrint durant tot aquest temps per la incertesa de la seva continuitat en el lloc que ocupen. Un ERO anunciat des de fa mesos, que ja es va introduir parcialment en l’aprovació inicial dels pressupostos per al 2013, que es va concretar a la seva aprovació definitiva, i que després d’haver passat de nou gairebé trenta dies més, del qual encara no se’ns ha comunicat de quina forma s’està gestionant ni amb quins criteris es vol dur a terme. En aquesta situació, la perplexitat és viscuda tant per part dels mateixos treballadors com per nosaltres, com a membres del consistori democràticament escollits, havent fet arribar en diferents ocasions i en diferents formats el nostre oferiment de tractar aquesta greu decisió en una taula compartida, tot escoltant l’opinió i propostes de tots els grups polítics amb representació i dels mateixos treballadors.
Segurament en aquests propers dies hi haurà notícies per part de l’Alcaldessa al voltant de l’ERO, però la mala manera de gestionar-lo ja avui és garantia del seu resultat erroni, injust i perjudicial pels interessos de la comunitat cambrilenca, en un moment que la nostra observació i anàlisi ens porten a assegurar que el municipi, arran d’aquest tipus de decisions, està perdent pistonada en tots els àmbits, siguin aquests socials, econòmics, culturals, etc. I aquesta és la mateixa conclusió a què arribaríem si analitzèssim, a nivell cambrilenc, el tracte donat igualment a la política educativa, de retallada en retallada, fins al punt de posar en dubte l’existència de la mateixa Regidoria, com ha manifestat la Taula pel Suport a l’Educació de Cambrils, i com ens fa l’efecte que acabarà la proposta final pensada per al futur de l’Escola Municipal de Música del nostre municipi.
Amb aquest comunicat de premsa l’NMC vol posar en dubte una vegada més, però en aquest moment puntual creiem haver arribat en una zona de paràlisi absoluta, la viabilitat i la forma de govern d’un tripartit conformat per PP-CiU-Plic, que, més aviat alleugerar i buscar solucions pel municipi, el que està fent és empitjorar, fins a quotes difícilment suportables, la qualitat de vida dels habitants del municipi. Segurament en aquests moments, com s’està produïnt tant en el nivell català com espanyol, és arribada l’hora de prendre iniciatives que s’oposin definitivament a un viatge sense rumb i poc fiable, que és el que ens ofereixen les fórmules clàssiques i els governs que no escolten el seu entorn més immediat.

Cambrils, Abril 2013


No hay comentarios:

Publicar un comentario