sábado, 13 de abril de 2013

PROPERA ACTIVITAT DEL NOU MOVIMENT CIUTADÀ (NMC): PREPARANT SANT JORDI!


PROPERA ACTIVITAT DEL NOU MOVIMENT CIUTADÀ (NMC): 
PREPARANT SANT JORDI!

EL PROPER DIMARTS, DIA 16 D'ABRIL, A LES 20 H., A LA SEU DEL NMC, AL C/MORAGUES I BARRET 12, DE LA PERELLADA.
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “La idea. Negre sobre blanc: Articles de Josep M. Alomà”, de Ramon Gras Alomà.
Ens acompanyarà directament a la seu del NMC l'autor en qüestió, en Ramon Gras, i hi haurà la possibilitat de comprar-hi el llibre per tenir l'opció pel dia de Sant Jordi assegurada tot comptant amb la signatura i dedicatòria original.
Aquesta obra presenta una antologia d’articles de Josep Alomà que, de la mà del seu nét, el propi Ramon Gras Alomà, permeten seguir la trajectòria vital i ideológica d'aquest personatge tan tarragoní, durant la Segona República, la Revolució, la Guerra Civil i la lluita a la clandestinitat durant el franquisme.

Josep Alomà, anarquista militant de la CNT – FAI, entre els anys 1936 i 1938, fou conseller de cultura i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, delegat del Consell de l’Escola Nova Unificada (CENU), director del Diari de Tarragona. Portaveu de la CNT - FAI, president del Sindicat Únic de L’Ensenyança i Professions Liberals i president de l’Ateneu Llibertari de Tarragona. 
Per molts resulta un personatge desconegut i és de rebut recordar-lo prop del seu espai vital a les terres tarragonines, i en aquesta ocasió concretament a Cambrils.

Aquest és un acte obert a tota la ciutadania cambrilenca en general!

No hay comentarios:

Publicar un comentario