sábado, 21 de enero de 2012

Retall de premsa 17-02-12 : El NMC recomana al govern que "no s'instal·li en l'estratègia del foment de la por" i atengui als ciutadans


Retall de premsa de la edició digital de "Revista Cambrils" :


El NMC recomana al govern que "no s'instal·li en l'estratègia del foment de la por" i atengui als ciutadans

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament
El grup municipal del Nou Moviment Ciutadà (NMC) va enviar, ahir, una nota de premsa per fer balanç del sis mesos de govern de l'Ajuntament de Cambrils. El grup destaca que en aquest període hi han hagut tres fases destacades de l'actual govern: una inicial de retret i realització d'auditories cap els governants anteriors; una segona fase de preparació de cara als nous exercicis que tocarà dirigir, i una tercera, que ha de ser la de la presa de decisions, "que és la que al cap i a la fi els veïns estan esperant".  
Segons el NMC, aquestes fases s'han desenvolupat "massa lentament", sobretot la primera, ja que afirmen que no es pot utilitzar infinitament ni servir d'excusa l'argument de la mala gestió del govern anterior. El grup recorda que, al llarg d'aquests mesos, ha fet arribar crítiques constructives i suggerències que no sempre han estat acollides positivament pel govern, però expliquen que enguany continuaran actuant de la mateixa manera i amb la mateixa responsabilitat "per poder contribuir a millorar el lloc on vivim".
El grup es mostra crític amb la pujada de l'IBI i les maneres d'acomiadar al personal
En aquesta nota, el grup valora, per punts, algunes de les accions preses al llarg dels darrers mesos. Un dels punts més crítics és l'increment d'impostos, on el NMC afirma que el govern "no va fer cas de la nostra proposta d'augment moderat en el cas de l'IBI a repartir en els propers anys, cosa que s'hagués pogut compaginar perfectament amb el nou decret del govern estatal d'increment de l'IBI, en el cas de Cambrils, en un 10%".
En referència a l'acomiadament del personal interí de l'Ajuntament, el grup afirma que "el govern ha volgut fer la feina massa de pressa", desaprofitant el temps amb que comptava per conèixer millor el funcionament dels diferents departaments del consistori i, "com en tantes altres ocasions en el passat, s'ha tornat a fallar estrepitosament en les formes de comunicar-ho a l'empresa mateixa, que és tot l'Ajuntament i les persones que en formen part". 
El NMC demana que el govern aclareixi com serà el model de gestió de les empreses públiques
En quant a pressupost, el grup demana al govern que no es redueixin serveis i àrees, ja que "es pretén mantenir la despesa social, a la vegada que la promoció turística i el foment a la emprenedoria però es desvestiran àrees que fins ara oferien un molt bon servei a la ciutadania". El NMC recomana al govern "que no s'instal·li en l'estratègia del foment de la por, al present i al futur, amb les seves afirmacions apocalíptiques, sinó que el que cal realment oferir és confiança i atendre als ciutadans, amb autèntica voluntat de servei, el que vol dir d'haver de solucionar temes oberts que no es poden de cap manera eternitzar".
Per l'altra banda, en referència a les inversions en infraestructures, el grup demana que es puguin llogar espais com la Torre del Llimó o el Forn del Tallero, ja que ara el govern no pot fer més inversions ni tampoc assumir el funcionament ordinari d'aquestes instal·lacions. El Nou Moviment Ciutadà també demana al govern que aclareixi com serà el model de gestió futura de les empreses públiques, tant les de nova creació com les ja existents. En aquest punt, el grup critica la gestió de TV Cambrils i afirma que "el que està clar és que una TV Cambrils que només sigui una eina publicitària del govern de torn, sense pluralitat ni criteri periodístic independent, la ciutadania de Cambrils no la vol, i aquest risc existeix tal i com ja ha avisat el mateix Sindicat de Periodistes de Catalunya". Segons el grup, "veiem un desfàs clar entre els objectius i no sabem si es vol anar al fons dels afers o només es vol endreçar una mica la casa, pintar-la d'un altre color, que és el del nou tripartit governant".
Per finalitzar la nota de premsa, el Nou Moviment Ciutadà demana al govern que es coordini millor amb les altres instàncies del govern supramunicipal, com la Generalitat i el Govern estatal, i defensi "el que és de Cambrils". El grup acaba la nota afirmant que es pot governar millor la ciutat i recorda al govern actual que "mal govern es pot considerar endeutar-se excessivament sense pensar en el mitjà termini, però mal govern també resulta castigar el ciutadà per aquesta raó i la manca d'altres solucions possibles augmentant la imposició de forma també excessiva". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario