viernes, 22 de junio de 2012

Retall de premsa 22-06-12: NMC: "Corregir és de savis i si el govern reduís l'IBI ho entendríem com una capacitat d'agilitzar i estar al costat del ciutadà" .

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
NMC: "Corregir és de savis i si el govern reduís l'IBI ho entendríem com una capacitat d'agilitzar i estar al costat del ciutadà" 


Santi Gámez, Oliver Klein i Cinta Ballesté, ahir al matí

El grup del Nou Moviment Ciutadà va fer, ahir al matí, una valoració del primer any de govern municipal de CiU, PP i PLIC. Els tres regidors del NMC –Oliver Klein, Cinta Ballesté i Santi Gámez– van afirmar que el resum d'aquest any és en toc d'atenció i van demanar al govern que "no caiguem en la temptació de governar sols ni governar amb un discurs únic". Tal com va explicar Klein, ara és hora de "remar tots plegats, hem de recuperar la vibració de la població i fer polítiques que beneficien als ciutadans". 
"Hem entrat a l'Ajuntament per quedar-nos molts anys"
El portaveu del grup municipal va destacar la feina que han fet a l'oposició durant aquest any. "Nosaltres fem una oposició constructiva, no fem oposició per oposició. Tenim les nostres creences però hi ha d'haver una col·laboració màxima entre els agents polítics". Klein va afirmar que el NMC "ens estem enfortint, no som flor d'un dia, hem entrat a l'Ajuntament per quedar-nos molts anys". D'altra banda, el portaveu va destacar la feina setmana que fan els tres regidors i va llençar un missatge clar: "actuem com si estiguéssim al govern".
"Ens sobta que al PEM hi hagi conceptes massa amplis que no s'especifiquen com es desenvoluparan"
Un cop feta la valoració a nivell de partit, Klein va passar a valorar la feina feta pel govern en aquest primer any. En primer lloc, el portaveu va lamentar que el govern es va prendre massa temps per fer les auditories i contrastar els números. "Nosaltres hem recolzat al govern amb decisions com el Pla de Sanejament o el Pla d'Ajust del Reial Decret que ha permès pagar als proveïdors". Per l'altre costat, el grup també va recordar que havien mostrat el seu desacord amb les pujades d'impostos o les retallades.
Klein va continuar el seu discurs centrant-se amb el Pla Estratègic Municipal. "Creiem que el pla s'hauria d'haver tingut el dia següent d'entrar al govern i ara per fi l'hem pogut analitzar". El portaveu va destacar que hi havien propostes PEM que ells també van incloure en el seu programa electoral, com el viver d'empreses, però va afirmar que "ens sobta el fet que hi hagi conceptes massa amplis i que no s'especifiquen com es desenvoluparan". Klein també va apuntar que hi ha una "manca de cert diàleg amb les societats civils i dubtem que es pugui recuperar la qualitat del nivell de vida que hi havia a Cambrils".
"Corregir és de savis i si el govern reduís l'IBI ho entendríem com una capacitat d'agilitzar i estar al costat del ciutadà"
Un cop acabada la valoració, el grup del NMC va llençar dues propostes. Per una banda, Klein va destacar la carta de les 14 associacions de veïns que demanaven una rebaixa de l'IBI. "Ho han demanat una mica tard però ens solidaritzem amb ells". Klein va recordar que l'equip de govern havia promès que no pujarien l'IBI en aquests tres anys però va demanar un document o una mostra de que aquest fet serà així. "Pensem que corregir és de savis i si el govern reduís l'IBI ho entendríem com una capacitat d'agilitzar i estar al costat del ciutadà".
Per l'altra banda, el grup va avançar que portaran al plenari una moció per modificar l'article del ROM i deixar que els ciutadans puguin parlar als plens. "Creiem que la democràcia s'ha d'obrir als ciutadans".
Cinta Aran: "Hem de caminar en grup i, si ho fem així, arribarem molt lluny"
La regidora del NMC va valorar d'"impotència" el seu primer any al consistori. "No creia que les coses són com verdaderament són . M'he sentit impotent en les retallades a les àrees amb les que estic més vinculada, m'he sentit impotent als plens amb les lluites personals de temps passats. Hem de lluitar tots junts i no tancar portes dràstiques". Per acabar la seva intervenció, la regidora va llençar un missatge clar: "hem de caminar en grup, i si ho fem així, arribarem molt lluny".
Per la seva banda, Santi Gámez va afirmar que "ha estat un any molt dur per l'Ajuntament. Ha passat el temps i les coses ja estan al seu lloc i han d'ajudar a que l'economia pugi". Gámez va demanar que "hem de canviar els ànims dels funcionaris". Per últim, el regidor va apuntar que "esperem que l'any vinent sigui millor". 

http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=13119

No hay comentarios:

Publicar un comentario