miércoles, 27 de junio de 2012

Retall de premsa II del 27-06-12: La pujada de l'IBI i la seu d'Aparcam centren les preguntes del ple.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
La pujada de l'IBI i la seu d'Aparcam centren les preguntes del ple.

Un moment del ple ordinari celebrat ahir al matí.


Durant la sessió plenària celebrada ahir al matí, els grups del Partit Socialista i del Nou Moviment Ciutadà van transmetre diferents preguntes al govern. Els dos partits de l'oposició van centrar el torn de preguntes amb la pujada de l'IBI. Per una banda, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va fer referència a la carta de les quinze associacions de veïns que demanaven una reducció de l'IBI i el compromís del govern de no incrementar-lo més durant els propers tres anys, i per l'altra banda, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– va plantejar si el govern tenia previst una revisió de l'IBI si el govern estatal decidia augmentar-lo de cara a l'any vinent.
L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va respondre que el compromís de l'equip de govern era que enguany hi havia la pujada de l'IBI i la resta d'anys quedaria congelat. "El 10% de l'Estat és d'obligat compliment i no es pot baixar de cap de les maneres". El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va prendre la paraula i va explicar les diferents reunions que havia tingut amb les associacions veïnals per tractar el tema de l'IBI. Tal com va apuntar Llobet, "a la reunió amb els veïns se'ls hi va explicar que aquest 2012 no es podia modificar l'IBI". El regidor va explicar que el Reial Decret fixa que el 10% d'IBI s'ha d'afegir tant l'any 2012 com el 2013 i va afirmar que "l'any vinent el govern municipal rebaixarà l'IBI un 10% perquè quedi en un 20% com ens havíem compromès". 
Llobet es va comprometre a respondre a les associacions veïnals i reafirmar la voluntat del govern de no pujar l'IBI en aquests tres anys.
El NMC pregunta sobre el possible acord d'Aparcam amb una empresa d'autobusos turístics per aprofitar les seves instal·lacions.
L'altre tema central del torn de preguntes va ser Aparcam. El NMC es va interessar sobre el possible acord amb una empresa d'autobusos turístics per l'aprofitament de les seves instal·lacions i va preguntar si aquesta iniciativa causaria molèsties al barri. El regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que al Consell d'Administració d'Aparcam es va informar d'aquest acord que té l'objectiu de fomentar l'activitat econòmica de l'edifici i va apuntar que "sobre les molèsties als veïns, primer s'hauria de pregunta perquè es va fer aquest edifici en aquella zona, potser vostè em podria respondre millor a la pregunta". Milan va afirmar que "no causarem molèsties als veïns, amb aquest acord intentarem generar activitat econòmica".
El grup del Nou Moviment Ciutadà també va qüestionar el funcionament dels parquímetres i el regidor de Governació va apuntar, en primer lloc, que "hem heretat aquests parquímetres que donen molts problemes". Tal com va explicar Milan, s'estan fent una sèrie d'actuacions per canviar el funcionament dels parquímetres amb la finalitat que les persones no residents no hagin de posar la matrícula.
D'altra banda, el grup del PSC va preguntar sobre els criteris de contractació per vigilar les zones blaves a l'estiu. El regidor de Governació va explicar que "enguany s'ha contractat tant gent de l'any passat com gent nova. Tot el personal contractat és de Cambrils i li puc avançar que hem contractat dues persones menys". 

El concurs de dibuix de la plaça de l'Ajuntament, la ràtio d'endeutament i els premis Vila de Cambrils, altres preguntes del ple.
El ple d'ahir també va servir per respondre preguntes formulades en el ple ordinari del passat 29 de maig. En aquella sessió, el NMC va preguntar si els dibuixos del concurs 'Com t'agradaria que fos la plaça de l'Ajuntament' serviran de model per la construcció de la plaça. El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– va respondre que sí es tindran en compte els dibuixos però va apuntar que la plaça es construirà quan hi hagi diners.
Per la seva banda, el grup del PSC s'havia interessat sobre la ràtio d'endeutament en el mateix ple del 29 de maig. El regidor d'Hisenda va explicar que la ràtio se situaria en un 161% d'endeutament. Cal apuntar que la xifra ha pujat perquè computen els 12 milions d'euros del Reial Decret per poder pagar als proveïdors amb factures pendents de l'any 2011. D'altra banda, el PSC va preguntar si enguany se celebrarien els premis Vila de Cambrils de Pintura i la Beca de Recerca i Garriga va afirmar que aquest 2012 no es podran celebrar. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario