miércoles, 27 de junio de 2012

Retall de premsa III del 27-06-12: El ple aprova per unanimitat una moció per demanar al govern central la priorització de les obres del Corredor del Mediterrani.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
El ple aprova per unanimitat una moció per demanar al govern central la priorització de les obres del Corredor del Mediterrani.

Aspecte d'un tram de les obres del traçat ferroviari del Corredor del Mediterrani per a viatgers que discorre pels termes municipals de Cambrils i de Vinyols i que des de finals de l'any 2010 estan aturades.

Ahir al matí va tenir lloc el ple ordinari corresponent al mes de juny. La sessió va ser ràpida i es va centrar bàsicament en dos punts: l'aprovació de retribucions complementàries de la tresorera accidental –així estava anomenat a l'ordre del dia– i la moció conjunta de tots els grups municipals per demanar al govern central la priorització de les obres del Corredor del Mediterrani i reiniciar amb urgència les obres del tram Vandellòs-Tarragona. 
En primer lloc, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va fer referència al nomenament de la tresorera accidental que substitueix a Pilar Tena, que va deixar el càrrec el passat mes d'abril. Dalmau va explicar que "aquest nomenament no és definitiu" i va apuntar que "aquest càrrec comporta una sèrie de responsabilitats i vam creure adient que la persona fos complementada".Tot i el nomenament, el regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va apuntar que s'estudiarà "si la plaça és necessària". Aquest punt va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern i del grup del NMC, i amb l'abstenció del Partit Socialista. 
Els grups municipals demanen que els partits de l'arc parlamentari espanyol manifestin la prioritat d'executar el Corredor del Mediterrani respecte altres projectes ferroviaris que es plantegen en altres zones espanyoles.
El penúltim punt de l'ordre del dia feia referència a la moció sobre la necessitat de prioritzar la implantació i el desenvolupament del Corredor del Mediterrani i reiniciar amb urgència les obres del tram Vandellòs-Tarragona. En el text, els grups manifesten la "preocupació i malestar per com queda el projecte i les obres pendents del Corredor del Mediterrani al nostre territori" i reivindiquen "la urgència d'executar les principals necessitats de l'actual xarxa ferroviària al nostre municipi, com el reinici i finalització de les obres Vandellòs-Tarragona". Des de Cambrils s'insta al Govern Central "a que realitzi totes les accions necessàries perquè el Corredor del Mediterrani es desenvolupi de forma prioritària" i es demana "a tots els partits de l'arc parlamentari espanyol a que manifestin la prioritat d'executar les obres respecte altres projectes ferroviaris que es plantegen en altres zones espanyoles". 

Nova creació de la Unitat de Protecció Civil i Pla d'Emergències.
En el darrer ple també es van aprovar altres punts, com la nova creació de la Unitat de Protecció Civil i Pla d'Emergències que abans depenia de la regidoria d'Espai Públic i ara depèn de la regidoria de Governació. També es va aprovar l'actualització del Pla d'emergències municipal de Cambrils, i altres punts com la compatibilitat d'un funcionari de l'Ajuntament i l'expedient de modificació de crèdits referent al Museu d'Història de Cambrils. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario