miércoles, 27 de junio de 2012

Retall de premsa del 27-06-12: Les associacions de veïns preparen una manifestació contra la pujada de l'IBI, aquest estiu

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :
Les associacions de veïns preparen una manifestació contra la pujada de l'IBI, aquest estiu.


Un moment de la reunió dels representants de les associacions de veïns que es va celebrar ahir al vespre al Centre les Basses.

Els representants de les associacions veïnals cambrilenques estan decidits a organitzar, aquest estiu, una manifestació de protesta per la pujada de l'IBI. Aquesta és la conclusió més clara i concreta que es va desprendre de la reunió d'associacions de veïns que ahir al vespre es van reunir al Centre les Basses. La vintena de persones reunides van debatre, durant gairebé una hora i mitja, quina hauria de ser l'estratègia a seguir i la necessitat o no de fixar, prèviament, un guió amb les actuacions a fer. Ara bé, el que ningú defugia era que s'havia de convocar una manifestació per aquest mateix estiu en una data encara per decidir però que hauria de ser durant el mes d'agost. De moment un grup de sis persones es van constituir com a comitè organitzador per anar posant el fil a l'agulla i determinar tots els passos a seguir.
Els veïns se senten enganyats.
Tot i tenir clar que s'havia de fer una manifestació per fer palès el rebuig a la pujada de l'IBI, el debat va girar al voltant de si, prèviament, s'havia de donar la possibilitat, al govern municipal, de rectificar la seva postura. Alguns dels presents a la reunió van dir que això no calia ja que en més d'una ocasió des del govern municipal se'ls havia enganyat en aquesta qüestió. Un veí del Molí de la Torre fins i tot va llegir el mail que havia enviat CiU poc abans de les darreres eleccions municipals en resposta a la petita enquesta que aquesta associació de veïns va fer a totes les formacions polítiques. Segons el veí del Molí de la Torre, CiU va respondre que si tenien responsabilitats de govern els impostos no s'apujarien per damunt de l'IPC. En un altre apartat de l'enquesta, CiU va dir que en cas d'haver de quadrar els números municipals optaria a "reduir despeses innecessàries".
Una altra qüestió que es va debatre va ser que els veïns poguessin dir la seva sobre les despeses municipals i poder opinar sobre les diferents partides del pressupost. Finalment, aquest punt va quedar aparcat i ara tots els esforços se centraran en la logística de la manifestació contra la pujada de l'IBI.
Pujada del 32%
El govern municipal va aprovar una pujada de l'IBI d'un 20% per enguany. A aquest increment se li ha de sumar el que va imposar, posteriorment, el govern central d'un 10% més. Segons un dels veïns present a la reunió d'ahir, la pujada real serà d'un 32% ja que els dos percentatges no se sumen en un 30%, el 10% imposat pel govern central s'aplica posteriorment, un cop aplicat el 20%. Així doncs, una de les possibilitats que apuntava un veí era que, de cara al 2013, el rebut de l'IBI s'abaixés un 12% respecte al rebut del 2012 per arribar als valors que el govern municipal havia promès abans de conèixer-se la pujada suplementària del govern central.


No hay comentarios:

Publicar un comentario