miércoles, 7 de noviembre de 2012

Retall de premsa 07-11-12: Discordances entre el Club d'Arquers i la regidoria d'Esports per l'exclusivitat de l'ús de la nova galeria de tir amb arc

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:
Discordances entre el Club d'Arquers i la regidoria d'Esports per l'exclusivitat de l'ús de la nova galeria de tir amb arc. 

Imatge de les obres de la galeria de tir amb arc, que està situada al costat de la pista d'atletisme.

Quan les obres de la galeria de tir amb arc estan pràcticament enllestides, ara sorgeixen algunes discordances pel que fa a l’exclusivitat de l’ús de les instal·lacions. Per un costat, el Club d’Arquers de Cambrils afirma que el projecte inicial de construcció contemplava que es fes un centre de tecnificació de tir amb arc –d’ús exclusiu per aquesta pràctica–, mentre que des de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament ara es vol apostar perquè sigui un espai polivalent, on puguin realitzar-se diferents activitats i on d’altres clubs també hi tinguin cabuda.
Fina Cuadrat (Club d'Arquers): 
"Si la galeria ha de ser polivalent, nosaltres no hi tenim cabuda i si no hi tenim cabuda perdrem el projecte del centre de tecnificació".
Segons ha comentat la tresorera del Club d’Arquers de Cambrils –Fina Cuadrat– a Revista Cambrils Diari Digital, “van fer la galeria de tir amb arc per fer-hi un centre de tecnificació, però ara l’Ajuntament voldria que la galeria fos un espai polivalent i això va en contra del projecte que es va fer inicialment”. De fet, el club defensa que, “el tir amb arc és un esport on s’utilitzen armes i el reglament prohibeix que es faci juntament amb d’altres esports, per motius de seguretat. Si la galeria ha de ser polivalent, nosaltres no hi tenim cabuda i si no hi tenim cabuda perdrem el projecte del centre de tecnificació". En aquest punt, el club local va notificar al departament d’Infraestructures de la Generalitat, la voluntat de l’Ajuntament d’adequar un espai polivalent. “La infraestructura ha estat pagada per la Generalitat, amb la sessió dels terrenys per part de l’Ajuntament, per tant s’han de pronunciar i ho acatarem”, ha explicat Cuadrat. 
Lluís Abella: “Estem en una època de raciocini, de tocar de peus a terra i de compartir coses, però sempre defensant el centre de tecnificació i prioritzant el tir amb arc".
Per la seva part, el regidor d’Esports de l’Ajuntament –Lluís Abella– ha manifestat que des del consistori cambrilenc és dóna ple suport al centre de tecnificació de tir amb arc –prioritzant la pràctica d’aquest esportiu–, “però, amb els temps que corren, voldríem que també hi pogués optar algun altre esport”. Segons Abella, “estem en una època de raciocini, de tocar de peus a terra i de compartir coses, però sempre defensant el centre de tecnificació i prioritzant el tir amb arc. Crec que una cosa no té res a veure amb l’altra”. Tal com ha afirmat el regidor, el Club d’Arquers de Cambrils tenen prioritat en l’ús d’aquestes instal·lacions, però també s’hi podrien encabir d’altres esports, establint un pla d’usos adequat per a fer-hi els diferents entrenaments. “És una qüestió de sentit comú, mancomunar i racionalitzar els usos de les instal·lacions, perquè anem molt mancats”, ha afegit el regidor d’Esports. Quant a possibles esports que puguin ubicar-se en la nova galeria esportiva, Abella ha comentat que encara no s’ha concretat res.
El club serà organitzador del tir amb arc dels Jocs del Mediterrani de 2017.
Per altra banda, cal destacar que, diferents representants del Club d’Arquers de Cambrils viatgen avui fins a Madrid per tal de comprometre’s en l’organització dels Jocs del Mediterrani de Tarragona de 2017. Tal com ha explicat Fina Cuadrat, “l’organització d’aquest esport a Cambrils va lligat al centre de tecnificació. Si perdem l’opció de Cambrils, buscarem una altra seu que s’adeqüi. Però el club pren el compromís d’organitzar els Jocs del Mediterrani en aquesta modalitat, ja sigui a Cambrils o a una altra població. El que està en joc és el centre de tecnificació, no l’organització”. No obstant això, el club local també ha volgut deixar palès que compten amb el suport i col·laboració de l’àrea de Turisme i d'Esports de l’Ajuntament per aquest esdeveniment.


No hay comentarios:

Publicar un comentario