miércoles, 28 de noviembre de 2012

Retall de premsa II del 28-11-12: Els regidors i l'alcaldessa renuncien a cobrar la paga extra de Nadal i donaran els diners a Càritas i a d'altres entitats socials.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:
Els regidors i l'alcaldessa renuncien a cobrar la paga extra de Nadal i donaran els diners a Càritas i a d'altres entitats socials.

Un moment de la sessió plenària d'ahir.

Els 21 membres electes de l’Ajuntament de Cambrils van fer pública, durant la sessió plenària d’ahir, la seva renúncia voluntària a cobrar la paga extraordinària de Nadal. Aquest volum de diners, que puja a 43.099,98 euros, tal com va avançar l’alcaldessa Mercè Dalmau, es donaran a Càritas Cambrils i a d’altres entitats locals que treballen en l’àmbit social.
En aquest punt, el portaveu del NMC –Oliver Klein– es va mostrar satisfet d’aquesta decisió i va destacar que és important concretar la destinació d’aquests diners. La regidoria de Promoció Econòmica i primera tinent d’alcalde –Carme Cros– també va voler apuntar que l’any passat, els regidors i regidores de l’Ajuntament també van renunciar a la paga extraordinària de Nadal i, aleshores va servir per a fer un major estalvi en les arques municipals. Enguany s’ha optat per donar els diners que faran cap a les famílies més necessitades del municipi a través d’aquestes entitats socials, un gest de solidaritat que Cros va agrair a la resta de regidors.

Els treballadors municipals no cobraran la paga extraordinària de Nadal d'acord amb el compliment del Decret estatal
Per altra banda, relacionat amb aquest mateix tema, un altre dels punts de l’ordre del dia acordats va ser que els treballadors municipals no cobraran la paga extraordinària de Nadal, d’acord amb el Decret aprovat pel Govern de l’Estat. Dalmau va recordar que aquest Decret és d’obligat compliment. Els dos grups de l’oposició –NMC i PSC– van abstenir-se en aquest punt. El NMC va argumentar que tot i que és d’obligat compliment, és una mesura que no comparteixen perquè s’està arribant a “un extrem exagerat de patiment per a les famílies i d’ofegament per a les economies domèstiques”. En aquesta mateixa línia, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– també es va mostrar disconforme, perquè “és l’enèsima vegada que les retallades es carreguen sobre aquest grup de treballadors amb l’argument de la crisi”. Benaiges va proposar que es busquin opcions per pagar aquests diners als treballadors “perquè els diners hi són”, i perquè formen part del sou dels treballadors, malgrat que “a vegades es pensa que és un mena de premi que dóna l’administració”. El portaveu socialista va demanar que s’avancés la paga de juny de 2013. A aquestes peticions, Dalmau va retreure-li que “no es poden fer filigranes amb el Reial Decret” i que s’ha de complir tal qual. Finalment, el regidor d’Hisenda –Ramon Llobet– va afegir que cada setmana manté reunions amb el comitè dels treballadors per tal de buscar solucions adients per a tothom.

No hay comentarios:

Publicar un comentario