miércoles, 28 de noviembre de 2012

Retall de premsa del 28-11-12: ... pregunta sobre la possibilitat que es redueixi la plantilla dels treballadors municipals.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:
El PSC pregunta sobre la possibilitat que es redueixi la plantilla dels treballadors municipals.

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

Els grups del PSC i del NMC van aprofitar el darrer punt de l'ordre del dia del ple ordinari, celebrat ahir al matí, per formular tot un seguit de preguntes a l'equip de govern. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va demanar explicacions a l'alcaldessa sobre unes afirmacions que havia escoltat a l'Ajuntament. Segons Benaiges, "un treballador d'aquesta casa, membre d'una candidatura, ha anat explicant que s'està preparant un ERO dels treballadors municipals. És una afirmació greu dir que sobren 100 persones en aquesta casa i ens agradaria que ens expliquessin si és veritat o és producte de la imaginació d'aquesta persona".
L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va respondre a aquesta pregunta afirmant que, "aquesta pregunta és del tipus "se dice, se comenta, se rumorea"". Dalmau va apuntar que s'haurà d'esperar a tancar els pressupostos de l'any 2013 per veure què passarà. D'altra banda, Benaiges també va demanar tenir el recull de premsa, ja que fa temps que no es facilita aquest servei. L'alcaldessa va ser l'encarregada de respondre a la pregunta explicant que s'havia tingut un problema del sistema però que es podia accedir al recull des del web de l'Ajuntament.

L'empresa Cambrils Serveis es troba en fase d'estudi.
La tercera pregunta del grup municipal del PSC feia referència als contractes de les empreses de manteniment al municipi. Segons Benaiges, "a 31 de desembre vencen molts contractes i no sabem si aquests continuaran". El regidor de Serveis, Espai Públic i Medi Ambient –Antonio Laguna– va afirmar que, "les empreses no han de patir perquè continuaran amb la seva tasca l'any vinent".
El PSC també va aprofitar el torn per fer quatre precs. En primer lloc, Benaiges va demanar explicacions sobre quan entrarà en funcionament l'empresa Cambrils Serveis, una qüestió que també va formular el grup del NMC. L'alcaldessa va explicar que, de moment, la societat està en fase de comissió d'estudi i es va acordar una pròrroga per centrar-se en la feina interna i després, ja es veurà quan es posarà en funcionament.

El PSC demana l'informe sobre el cost del lloguer de la carpa municipal que CiU va utilitzar per un dinar de partit.
El portaveu del PSC també va demanar dos informes. Per una banda, l'informe del cost del servei d'assessorament extern d'alcaldia i per l'altra, l'informe del cost que "un partit polític organitzi un acte fora de campanya en un espai municipal. No dic que no es pugui fer, només vull saber el cost". Sobre el primer informe, Dalmau va respondre a Benaiges que, "el rebrà properament", i sobre l'informe del cost del lloguer de l'espai municipal, l'alcaldessa va apuntar que, "ja pot dir que l'acte el va fer CiU" i va dir a Benaiges que l'acompanyés al seu despatx i li faria una fotocòpia conforme es va pagar el lloguer. Dalmau va voler puntualitzar que el manteniment no va costar res perquè els mateixos regidors van encarregar-se de col·locar les cadires i deixar-les recollides perquè el dilluns, en horari laboral, la brigada les anés a recollir.
Per últim, el PSC va demanar conèixer les convocatòries del SOC a les quals s'havia acollit l'Ajuntament. L'alcaldessa va respondre que des del departament d'ensenyament es faria un llistat de les convocatòries perquè el grup les tingués. 

La competició de tir amb arc dels Jocs del Mediterrani es podria fer a Cambrils tot i no comptar amb un centre de tecnificació.
En el seu torn de preguntes, el portaveu del NMC –Oliver Klein– va interessar-se sobre l'acord entre la regidoria d'Esports i el Club d'Arquers sobre la data d'obertura de la galeria de tir amb arc. Klein també va manifestar que havia vist als mitjans de comunicació que hi havia hagut discrepàncies amb el club sobre les instal·lacions i volia conèixer com es trobava el tema. El regidor d'Esports –Lluís Abella– va explicar que les obres estan enllestides però falta la instal·lacio d'Endesa i la revisió.
Abella va afirmar que l'ús que es vol prioritzar a la galeria és l'esport de tir però s'ha de mirar d'aprofitar al màxim l'espai i "deixar les instal·lacions per clubs que actualment tenen manca d'espai". El regidor també va puntualitzar que encara no està decidit on es farà la competició de tir amb arc dels Jocs del Mediterrani i va emfatitzar que si no es té el centre de tecnificació, la competició no té perquè deixar-se de fer a Cambrils, ja que es podria fer a la pista d'atletisme. "Des de l'Ajuntament lluitarem perquè es facin aquí", va manifestar. 

El grup del NMC pregunta si mantenir les zones blaves als carrers del port és una decisió definitiva de l'equip de govern.
D'altra banda, el grup va tornar a preguntar sobre el mal funcionament dels parquímetres, en concret, un que hi ha situat al barri de l'Eixample i també va preguntar si era una decisió definitiva el fet de mantenir les zones blaves als carrers del port durant tot l'any. El regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que els parquímetres "no han funcionat gaire bé des del principi" i va recordar que en un altre ple ja va manifestar que la regidoria adoptaria mesures per canviar el funcionament dels parquímetres. Per una banda, s'estava mirant de canviar el sistema de comunicació i passar del sistema de GSM a 3G abans que comenci la temporada d'estiu de 2013 i, per l'altra banda, s'estava estudiant recuperar la targeta resident amb el consens dels veïns de la zona.
Milan també va explicar que la implantació de les zones blaves als carrers del port es va fer amb el consens dels veïns, comerciants i la Fecam i va apuntar que aquesta mesura "permet que els compradors puguin anar a les botigues i dinamitzar el carrer, a més que hi ha un estalvi de combustible perquè no ha de donar tantes voltes per buscar aparcament i també hi ha una disminució d'indisciplina viària". El regidor va afirmar que aquesta mesura ofereix "una major disponibilitat d'aparcament als veïns fora de la franja de pagament". 

Corredor del Mediterrani i les obres de l'edifici del Pòsit, altres preguntes del ple.
El grup del NMC també es va interessar sobre les obres del Corredor del Mediterrani i les obres de l'edifici del Pòsit. El regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga– va afirmar que l'any 2015 es contempla la posada en marxa del tram Vandellòs-Tarragona. "Esperem, desitgem i volem que sigui així". Garriga va apuntar que el govern farà els viatges que calgui fer a Madrid i "insistirem les vegades que hem d'insistir" perquè les obres tirin endavant. Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme –David Chatelain–  va explicar que les obres de l'edifici del Pòsit anaven a càrrec de la Confraria de Pescadors i va apuntar que encara quedava un any i mig de llicència d'obres. "Nosaltres apostem per recolzar la nova junta de la Confraria per què tirin endavant les obres", va manifestar.
Per últim, el NMC va formular dues preguntes orals relacionades amb Benestar Social: les beques menjadors i les rendes Pirmi. Klein va explicar que el grup volia saber com es treballava des de Cambrils amb aquestes qüestions i la regidoria de Benestar Social –Lluïsa Rom– es va comprometre a respondre les preguntes en el proper ple ordinari. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario