miércoles, 27 de marzo de 2013

Retall de premsa II del 27-03-13: L'equip de govern rebutja destinar una partida de 50.000 euros per a sufragar el programa de reutilització de llibres de text a les escoles.

Retall de premsa de la edició digital de ”La Revista Cambrils”:
L'equip de govern rebutja destinar una partida de 50.000 euros per a sufragar el programa de reutilització de llibres de text a les escoles.

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'escola Marinada

En la sessió plenària d’ahir al matí, el PSC va presentar una moció per demanar que s’inclogués una partida dins del pressupost municipal per a finançar el programa de reutilització de llibres de text per a les escoles durant aquest 2013. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va instar al govern a dotar una partida de 50.000 euros per mantenir aquest programa que, fins ara, havia estat finançat per la Generalitat i que actualment ha deixat de prestar-se. La moció, tal com va apuntar Benaiges, es basava en una reivindicació de la Taula de Suport a l’Educació de Cambrils que, ja havia traslladat aquesta petició a l’equip de govern i, més concretament, a la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana. Des del grup municipal del PSC va denunciar-se que hi ha suficients mitjans econòmics com per fer front a aquesta despesa, però que manca voluntat política per fer-ho. De fet, des del PSC han manifestat que això contrasta amb l’aprovació de 45.000 euros d’aportació municipal al certamen de balls de saló que tindrà lloc aquest proper cap de setmana a Cambrils.
En una mateixa línia, el portaveu del NMC –Oliver Klein– també va mostrar-se favorable a que s’inclogués una partida per tal recolzar les famílies en aquest programa de reutilització de llibres de text.

Carmen Quintana manifesta que aquest programa mai s'havia inclòs dins del pressupost municipal
Després de les intervencions dels dos portaveus de l’oposició, la regidora d’Ensenyament –Carmen Quintana– va prendre el torn de paraula per a manifestar que aquest programa de reutilització de llibres de text mai s’havia inclòs dins del pressupost municipal, sinó que venia sufragat des d’altres ens. També va manifestar que les Ampes de les escoles havien estat escoltades i tingudes en compte dins del pressupost i que, a totes se’ls havia explicat la complicada situació econòmica que pateix l’Ajuntament. Quintana va apuntar que s’havien atorgat uns 5.000 euros a cadascuna de les Ampes en pro de les activitats extraescolars, mentre que també se’ls havia fet arribar 14.000 euros corresponents a les pagues extra de Nadal que no van percebre els regidors del consistori. La regidora d’Ensenyament també va manifestar que aquesta partida no es podia incloure al pressupost per diversos motius: “perquè mai s’ha inclòs dins del pressupost municipal, perquè no totes les escoles es beneficiaven d’aquest programa, pel seu cost i perquè s’havien de tocar d’altres partides no menys importants”. Finalment, va instar a que aquesta proposta sigui presentada en temps i forma per tal que pugui ser inclosa de cara a l’exercici de 2014.

Per acabar la discussió d’aquest punt, Robert Benaiges del PSC va dir: “em sembla molt trist, però és la seva decisió. Es proposen subvencions i d’altres temes generals, però ara estem parlant d’un tema molt particular i necessari. Si la Generalitat no finança el programa, l’hauria d’afrontar l’Ajuntament. La ciutadania no ho entendrà! Si hi ha voluntat política es pot incorporar i lamentem que no sigui així”. Finalment, l’equip de govern va rebutjar aquesta moció que va comptar amb el vot favorable del PSC i del NMC.
http://www.revistacambrils.cat/index.php?c_noticia=14566

No hay comentarios:

Publicar un comentario