miércoles, 27 de marzo de 2013

Retall de premsa III del 27-03-13: S'aproven els pressupostos per a l'any 2013 sense acceptar cap al·legació de l'oposició ni del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament.

Retall de premsa de la edició digital de la "Revista Cambrils:
S'aproven els pressupostos per a l'any 2013 sense acceptar cap al·legació de l'oposició ni del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament.

Un moment de la sessió plenària d'ahir al matí

Ahir al matí va tenir lloc el ple ordinari corresponent al mes de març. Durant la sessió plenària, que va durar unes tres hores i quart, es van aprovar els pressupostos definitius per a l'any 2013, sense acceptar cap al·legació presentada per l'oposició ni per la Junta de Personal i Comitè d'Empresa de l'Ajuntament de Cambrils. Abans de començar el ple, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va excusar l'absència dels regidors Francesc Garriga i Maricel Llaveria. El regidor d'Hisenda –Ramon Llobet– va ser l'encarregat d'anar contestant les al·legacions que havien presentat els grups del Nou Moviment Ciutadà i el Partit Socialista de Catalunya
Sobre les al·legacions presentades pel NMC, Llobet va fer referència a la proposta de reducció de sous per evitar l'ERO dels treballadors, una proposta que, segons va apuntar el regidor, "ha d'estar presentada pels sindicats". En relació als sous, el grup del NMC també demanava la supressió de les cinc dedicacions exclusives del regidor. "Estan contemplades a la normativa", va afirmar Llobet.

Una part de la partida de 90.000 euros dedicada a comunicació audiovisual anirà destinat a l'ERO dels treballadors de la TDCamp
Tant el NMC com el PSC havien presentat una al·legació en referència a la partida de 90.000 euros destinada a comunicació audiovisual. El regidor d'Hisenda va explicar que d'aquests diners, 65.000 euros es destinaran a l'ERO dels treballadors de la TDCamp i pagar les indemnitzacions. Tal com va afirmar Llobet, la resta de diners de la partida encara no se sap a què es destinaran.
De les altres al·legacions del NMC, el regidor va explicar que les quotes que es paguen a les entitats municipals "les entenem com a necessàries" i sobre el tema del nou cap de Gabinet d'Alcaldia, el regidor va manifestar que, "és el mateix cap de premsa i no hi ha cap cost afegit". Sobre la renegociació de contractes que té l'Ajuntament de Cambrils, Llobet va fer referència a un nou contracte que s'ha fet amb una operadora de telefonia mòbil i que suposa una diferència del 15% respecte l'anterior contracte.

El regidor d'Hisenda defensa que no es pot incloure el milió d'euros que permet el sostre de la despesa no financera
Sobre les al·legacions presentades pel PSC, Llobet va parlar, novament, del sostre de la despesa no financera d'acord a la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat, un tema que ja es va debatre en el ple extraordinari del passat 15 de febrer. El grup socialista demanava incloure el milió d'euros que permetia el sostre però el regidor va tornar a explicar que, "el sostre de la despesa ens diu que mirem quins ingressos tindrem i si els podem assolir. No podem incrementar la partida si no tenim els ingressos". D'altra banda, sobre la partida de Formació Ocupacional i Continuada, el regidor va apuntar que es va presentar la sol·licitud i si finalment s'aprova, s'inclourà la partida als pressupostos.
El regidor també va explicar l'al·legació presentada per la Junta de Personal i Comitè d'Empresa de l'Ajuntament. Llobet va apuntar que hi figurava un annex on s'estima l'import de les indemnitzacions dels treballadors que es veuran afectats per l'ERO.

Oliver Klein (NMC): "Cambrils està sent una mena de laboratori per part dels partits polítics que governen"
Un cop el regidor va fer totes les explicacions de les al·legacions presentades, el portaveu del grup del NMC –Oliver Klein– va lamentar que no s'haguessin acceptat "algunes propostes que podien ser positives". Klein va afirmar que, "no estem d'acord amb l'excusa de dir que les propostes per evitar els acomiadaments hagin de venir del comitè". El portaveu també va mostrar la seva sorpresa en veure que la Taula pel Suport a l'Educació no havia presentat cap al·legació als pressupostos.
Sobre la figura del nou cap de Gabinet d'Alcaldia, Klein va recordar la postura que té el grup sobre els càrrecs de confiança del govern. "En aquests moments que es preveu un ERO no és oportú incrementar o mantenir els càrrecs de confiança", va apuntar. Relacionat amb l'ERO, el portaveu del NMC va manifestar que els 500.000 euros previstos per fer front a les indemnitzacions "podrien ser bastants més diners" i va afirmar que, "ens dóna la sensació que Cambrils està sent una mena de laboratori per part dels partits polítics que governen". Segons va manifestar, "per consignes de partit hi ha algú des de fora que està orientant i posa aquestes mesures dràstiques. No sabem d'on venen aquestes orientacions però estem arribant a una situació complicada".

Xavier Martí (Plic): "Cambrils no pot donar més serveis perquè no podem pagar al personal"
Acte seguit, el portaveu de la Plic –Xavier Martí– es va dirigir a Klein i va apuntar que, "Cambrils no pot donar més serveis perquè no podem pagar al personal". Segons va dir el regidor, "no podem fer créixer més la bola de l'endeutament" i, dirigint-se a Benaiges va respondre que, "les seves al·legacions són de tornar-se a endeutar. Nosaltres hem d'assegurar els sous als treballadors. Aquí màgia no se'n pot fer, aquests pressupostos estan fets amb sentit comú".
A continuació, la portaveu del PP –Carme Cros– va manifestar que, "moltes propostes que fan són inviables, proposen reduccions que no són viables". Cros va fer referència al tema que havia tret el NMC sobre el possible segon mercadet que hi podria haver a Cambrils. "Ens van fer arribar una inquietud que fa molts anys que demanen els paradistes i ara s'ha de valorar, i més en aquest temps de crisi".
Sobre les declaracions fetes per Klein on apuntava que Cambrils era "una mena de laboratori", la regidora de Promoció Econòmica va apuntar que, "no m'ha agradat el tema del laboratori amb les persones, Nosaltres no en fem. S'intenta respondre els problemes amb els mitjans que tenim damunt la taula. Nosaltres anem amb sentit comú".

Robert Benaiges (PSC): "Vostès saben que poden incrementar el sostre"
El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va afirmar que si s'incrementa el sostre de la despesa "es poden evitar els acomiadaments i la reducció dràstica dels serveis". Tal com va apuntar Benaiges, "vostès saben que poden incrementar el sostre. Tenim fórmules i la llei ens ho permet". Segons el portaveu socialista. "hem donat fórmules de nous ingressos. Nosaltres no parlem d'incrementar el nivell del deute, nosaltres proposem incrementar el nivell d'ingressos". D'altra banda, Benaiges també va lamentar la manca d'unió de tots els partits que formen el govern i que no s'haguessin acceptat les al·legacions. "Això no representa cap tipus de voluntat d'unió", va apuntar.
L'alcaldessa va començar el torn de rèplica recordant a Benaiges que  el tema del sostre de la despesa ja se li havia explicat durant el ple del passat 15 de febrer. "Entenc que vostè no vol entendre com funciona. No tenim els recursos financers suficients perquè els pressupostos no els generen". Dalmau també va manifestar que la voluntat de l'equip de govern "queda més evidenciada amb els lliurament dels pressupostos 15 dies abans de la comissió informativa".
Dirigint-se a Klein, l'alcaldessa va dir que, "nosaltres som representants d'uns partits polítics i les decisions les prenem com a govern local. Nosaltres som un equip de govern que tenim un projecte definit i que estem duent a terme i prenem decisions per la gent de Cambrils".

Ramon Llobet: "La situació complicada va començar fa 5 anys. A uns ens toca afrontar-la de cara i altres la van deixar passar"
Després de l'alcaldessa, el regidor d'Hisenda va demanar la paraula per reiterar que, "els pressupostos s'han fet en aquesta casa. La situació complicada va començar fa 5 anys. A uns ens toca afrontar-la de cara i altres la van deixar passar". Acte seguit, el portaveu socialista va acusar l'equip de govern de no escoltar "la junta de personal de la casa ni cap entitat". L'alcaldessa va voler respondre aquesta acusació afirmant que, "de diàleg n'hi ha. Des de juny de 2011 hi ha hagut més de 30 reunions amb els representants del comitè de personal. Abans no se'ns feien tantes. Vostès ens facilitaven els pressupostos a les comissions".
El regidor d'Urbanisme –David Chatelain– va demanar el torn de paraula per dir a Benaiges que, "els pressupostos s'han calculat en base a la prudència. Recomanaria que deixés de mirar el sostre i mirés els ingressos". El portaveu socialista va voler respondre a Chatelain i va apuntar que, "això de la prudència els hi explica als treballadors acomiadats".

Finalment, el punt va ser aprovat pels 11 vots de l'equip de govern i els 8 vots en contra dels regidors de l'oposició. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario