lunes, 13 de agosto de 2012

Retall de premsa del 13-08-12 : Un miler de persones es manifesten contra la pujada del 32% de l'IBI.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils” :

Un miler de persones es manifesten contra la pujada del 32% de l'IBI

La manifestació, al seu pas per sota el pont de la via del tren.


Al voltant d'un miler de persones van sortir al carrer, el passat dissabte a la tarda, per manifestar el seu rebuig a la pujada del 32% en el rebut de l'IBI d'aquest 2012. Les associacions de veïns cambrilenques, organitzadores de la protesta, havien marcat aquest dia central del mes d'agost amb molts dubtes respecte a quina seria la resposta de la gent. Un cop conclosa la protesta, els organitzadors en feien una valoració molt positiva i manifestaven que les associacions de veïns seguirien lluitant per la rebaixa de l'IBI.
"No a l'augment de l'IBI d'un 32%"
La manifestació, celebrada en un ambient meteorològic dominat per la forta calor i la xafogor, es va posar en marxa a les 7 de la tarda, a la part central del port. Encapçalava la protesta una pancarta en la què hi posava "No a l'augment de l'IBI d'un 32%". Els manifestants van recórrer la façana del port fins a l'alçada del Club Nàutic i d'allí van enfilar la Rambla de Jaume I fins a la plaça de la Constitució i l'avinguda dels Països Catalans des de la qual van arribar a la plaça de l'Ajuntament. La gent es va anar afegint durant tot el recorregut. Els manifestants van fer evident el malestar per la pujada de l'IBI cridant diferents proclames. Es van poder sentir crits de "lladres" i de "esto no es una crisis, es una estafa" i "manos arriba, esto es un atraco", entre d'altres.
Un cop feta la lectura del manifest, primer en castellà i després en català, els representants veïnals van ser rebuts, dins de l'edifici consistorial, pel regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, que estava acompanyat pel regidor de Governació, Dani Milán, i pel d'Urbanisme, David Chatelain. Els veïns li van fer entrega del manifest amb unes peticions, que avui al matí han entrat al registre de l'Ajuntament, i després de mantenir un breu diàleg amb el regidor d'Hisenda, van abandonar l'edifici.
"Que es rebaixin el 50% els seus sous de manera immediata"
En el manifest que es va llegir davant l'Ajuntament es va recordar les diferents reunions mantingudes amb els responsables municipals en què se'ls havia demanat reiteradament que no es produís un augment tan desorbitat de l'IBI. Segons el manifest, les associacions de veïns "hem intentat en tot moment convèncer l'equip de govern perquè es dugués a terme una pujada de l'IBI apropiada al poder adquisitiu dels veïns". Els veïns, tant en reunions com per escrit, havien demanat, primer que tot, "una rebaixa sobre la pujada tan desproporcionada del 20% de l'IBI". Posteriorment se'ls havia demanat que "no incrementessin el 10% imposat pel govern central damunt del ja desproporcionat 20%". Finalment, les associacions veïnals havien demanat "un compromís per escrit de no pujar més els impostos aquesta legislatura". Segons el comunicat, "no han contestat, ens han ignorat" i a continuació es detallen un seguit de demandes i prioritats entre les que hi ha la reducció de l'IBI, un manteniment i conservació dels serveis i una reducció del nombre de regidories amb dedicació completa així com la retallada dels salaris dels càrrecs públics". Després de fer una relació de les pujades que suportem els ciutadans el manifest ho qualificava d'atracament i de vergonya, "si els que ens governen, aquests que se suposa que han de vetllar pel poble, consideren que amb el sou d'un treballador, d'un jubilat, d'una vídua, es pot assumir aquesta pujada tan desproporcionada i seguir endavant, els demanem que siguin coherents amb ells mateixos i es rebaixin el 50% els seus sous de manera immediata i restitueixin al poble allò que li estan llevant". El comunicat acabava advertint als polítics que "el poble té memòria".
Ramon Llobet, "els ciutadans tenen tot el dret a dir la seva"
Un cop acabada la protesta veïnal, el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, va manifestar davant la premsa que "els ciutadans tenen tot el dret a dir la seva. Volem que entenguin que nosaltres governem i hem de prendre decisions, per molt doloroses que siguin". Llobet va tornar a recordar que el 10% sobrevingut havia estat a través d'un real decret del govern central i es reiterava en el fet que de cara a l'any vinent, aquest 10% ja no s'aplicaria.
Ramon Llobet també va dir que s'havia enviat un escrit a les entitats veïnals aclarint tot el tema de la pujada de l'IBI. En aquest escrit el regidor diu que "aquest govern no augmentarà més l'IBI i que el tipus impositiu pel 2013 quedarà fixat en el 0,85%". L'escrit del regidor, a més, anava acompanyat d'un llistat de les mesures encaminades a la reducció de la despesa municipal.
Per la seva part Mariano Pérez, president de l'associació de veïns del Molí de la Torre, manifestava que "esperem que els governants utilitzin la imaginació i les decisions que hagin de prendre no repercuiteixin en el poble. Ells disposen de tots els mitjans de l'administració per tal que no es carregui una pujada tan forta a la gent de Cambrils".

No hay comentarios:

Publicar un comentario