sábado, 16 de febrero de 2013

Nota de l'executiva del Nou Moviment Ciutadà Per Cambrils (NMC) 14-02-13.

NOTA DE L'EXECUTIVA DEL NOU MOVIMENT CIUTADÀ PER CAMBRILS (NMC)

Estimats amics,

És per tots sabut, l'endeutament del nostre Ajuntament, però també és veritat que una vegada més és el ciutadà del carrer el qui està pagant la mala gestió dels seus governants.
Els treballadors de l'Ajuntament de Cambrils han convocat una Concentració - Acampada davant de l'Ajuntament el proper dijous dia 14, a partir de les 15 h., que continuarà fins al Ple del matí del Divendres 15, que està convocat a les 9 h. del matí, obert, com sempre a la presència de tota la ciutadania, en què el Govern Municipal ens presentarà la seva proposta de Pressupostos per a l'actual any 2013.
L'Executiva de l'NMC hem pres la decisió de fer un pas més cap endavant i posicionar-nos de nou, i com no podia ser d'una altra manera, al costat dels interessos majoritaris del ciutadà cambrilenc. En aquest moment concret l'afectat és el col.lectiu de treballadors laborals municipals sobre els quals planeja un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 45 treballadors, i les 14 places de treballadors interins que s'amortitzen (a les quals hem de sumar les 25 que es van produir el curs anterior), així com l'acomiadament dels 9 treballadors de Ràdio i TV Cambrils (4 més amb anterioritat). La conclusió de tot plegat és que no només aquests treballadors públics són els afectats, ja que evidentment els serveis que es venien oferint per part del consistori als cambrilencs i visitants es veuran afectats de forma molt negativa, de la mateixa manera que la primera mesura del govern actual va resultar augmentar un 32% l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) en quant a les taxes i impostos municipals, van reduir a zero les aportacions als diferents programes educatius dels nostres fills, així com les subvencions a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), el qual es repetirà engunay a l'àmbit de l'Educació on es tornarà a viure una reducció important de les seves partides pressupostàries, així com també es farà en altres regidories clau pel bon funcionament de l'engranatge de la institució que defensem.

Els darrers tres Dimarts l'NMC s'ha reunit a la seva seu al Carrer Moragues i Barret, n. 12, amb presència de ciutadans que a títol personal s'hi han acostat, per procurar desgranar de nou i corregir aquesta proposta de pressupostos de l'Equip de Govern Municipal amb l'objectiu de demostrar públicament que es pot fer política d'una altra manera, sense haver d'asfixiar el ciutadà, en un moment que hom considera que ja són suficients les retallades del govern central i autonòmic perquè també el nostre govern municipal ens faci responsable de tots els errors comesos ara i abans pels qui en tenien la responsabilitat. Intentarem demostrar que hi ha, sense cap mena de dubte, alternatives.
Així doncs, l'NMC lliurarà com també ja va fer el 2012, les seves esmenes i propostes en el període que va des de l'aprovació inicial del pressupost aquest divendres dia 15 de febrer, fins a la seva aprovació definitiva, donat que la nostra manera de fer no resulta de la crítica destructiva, sinó d'una actitud totalment constructiva, la que proposa altress alternatives, com dèixem, sense demagògies inoportunes, i aplicant-s'hi dosis de realisme que més que mai avui calen, malgrat que ens temem que, tampoc aquesta vegada, i fent ús de la seva majoria, el govern municipal no ens tingui en compte cap d'aquestes propostes.
L'NMC porta treballant gairebé dos anys a l'oposició, i seguirem treballant, tal com vàrem dir en el discurs d'inici de legislatura, fins que aconseguim demostrar i convèncer que només pensant en primer terme en el ciutadà és que es pot governar.
Defensem la transparència en la presa de decisions per davant de tot, i és per això que restem oberts a tots vosaltres cada dimarts quan podreu veure com funcionem tots a una, Regidors, Executiva i Assemblea de militants, més els simpatitzants que se'ns apropen.
Procurem ser íntegres i coherents amb els nostres principis, i és per això que el benestar del ciutadà cambrilenc l'hem de situar per sobre dels ideals polítics típics i, en molts casos obsolets pels dies que ens toquen viure, que pugui tenir cacascú.
Només ho aconseguirem amb humilitat, ja que nosaltres mateixos ens considerem humils ciutadans que ens reunim per intentar construir un Cambrils millor, i que mantenim intacte el valor moral del Servei al Ciutadà que és el principal pilar en què s'hauria recolzar la política.
Per tot el dit, l'NMC es solidaritza i convida a unir-se els ciutadans de Cambrils a l'Acampada-Concentració organitzada pels Treballadors de l'Ajuntament per aquest proper Dijous a la Tarda, per intentar sumar, tot prenent com a exemple els Castellers, una pinya forta, junts els uns amb altres, avui per tu, demà per mi, per poder aconseguir el noble objectiu amb el qual podem estar d'acord: que és aquest millor govern dels afers de Cambrils.
Rebeu una abraçada ben cordial, Executiva del NMC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario