viernes, 15 de febrero de 2013

Retall de premsa I del 15-02-13: Acampada contra els acomiadaments de treballadors municipals

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:

Acampada contra els acomiadaments de treballadors municipals


Imatge de la plaça de l'Ajuntament, ahir, cap a les set de la tarda

Prop de 400 persones es van concentrar, ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament, en protesta per l’acomiadament de treballadors municipals i en contra de les retallades dels serveis públics del govern municipal. La presència més multitudinària de gent va tenir lloc cap a les sis de la tarda, moment en el que es va llegir un manifest. Anteriorment, des de les tres de la tarda, ja hi va començar a haver moviment per la plaça, on diversos grups de persones es van dedicar a instal·lar les tendes de campanya per passar-hi la nit. Finalment, es va arribar a la xifra de 25 tendes de campanya. També es van penjar diferents pancartes en contra de les retallades i es va instal·lar una taula per recollir signatures.
"Exigim a l’equip de govern, “un canvi radical de les seves polítiques pressupostàries"
Cap a un quart de set de la tarda es va procedir a fer la lectura del manifest a càrrec de la Junta de Personal i Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Cambrils. Aquest deia el següent: “els polítics han posat en marxa una campanya per convèncer la població que els serveis públics i socials no són sostenibles, que no és possible el manteniment de l’estat del benestar i que els treballadors i treballadores dependents dels pressupostos, tenim unes condicions laborals i salarials de privilegi. La seva acció política pretén acabar amb l’estat del benestar i convertir el dret i accés als serveis públics en un negoci en mans privades. A Cambrils, portem mesos on ja es poden veure els resultats de les mesures que s’han pres i els resultats són l’eliminació de programes educatius, tancaments d’equipaments culturals, tancaments de serveis com OMIC (Ofici municipal d’informació al consumidor), SAF (Servei d’Atenció a les Famílies), el  Servei de Pedagogia del Casal de la Gent Gran, TDCamp, i els que en els propers mesos ens presentaran.
Com a solucions per a pal·liar la crisi només presenten noves retallades en personal i serveis bàsics, aquestes polítiques només han resultat ser un fracàs, ja que contrauen l’economia local, escanyen els treballadors i els aboquen a l’atur i a la pobresa. Els ciutadans i treballadors protesten contra aquest pressupost perquè ja s’ha anunciat que tindrà com a conseqüència la presentació d’un ERO que significarà l’acomiadament de 45 treballadors, en un llistat que l’equip de govern encara no ha concretat a quins serveis i treballadors afectarà. Els ciutadans i treballadors denunciem que aquestes mesures agreujaran la situació provocada pels acomiadaments que ja s’han produït en les darreres setmanes. Aquests acomiadaments i retallades formen part d’una política d’assalt als drets socials i laborals dels cambrilencs. Els treballadors defensen que aquesta política d’erosió no porta a una millora de la situació dels cambrilencs. Ben al contrari, perjudica a tots els ciutadans de Cambrils perquè ens avoca a la disminució dels serveis públics que l’Ajuntament presta a la ciutadania”. Per tot plegat, els representants del treballadors van exigir a l’equip de govern, “un canvi radical de les seves polítiques pressupostàries, que no retallin ni en personal ni en serveis socials i educatius, que es solidaritzin amb els més necessitats amb igualtat d’oportunitats, que aportin mesures de creixement, que escoltin i dialoguin amb els treballadors i ciutadans de Cambrils”.
Cassolada i acampada durant la nit
Després de la lectura d’aquest text, els assistents van fer una cassolada amb diferents objectes com olles i cassoles, tot fent sonar xiulets, botzines i llançant alguns crits en pro dels serveis públics i reclamant que els polítics siguin els que s’abaixin els sous. Els aplaudiments i el soroll van durar durant uns quants minuts. A continuació, el secretari d’administració local d’UGT Catalunya –Juan Francisco García Crespín– qui va afirmar que seguiran lluitant per a que es mantinguin els llocs de treball i que l’equip municipal no segueixi retallant ni en personal ni en serveis públics. García Crespín va criticar que “no pot ser que un govern vingui i ho deixi tot de cap per avall i que l’altre govern que entri es dediqui a fer fora a treballadors i a eliminar serveis públics. Si no saben governar que se’n vagin!”.
Durant el vespre i la nit, la presència a la plaça va ser constant. De fet, un grup d'una seixantena de treballadors ha dormit aquesta nit en les tendes de campanya. L’acampada s’ha mantingut fins avui a les set del matí. Cap allà a les nou del matí, els concentrats han entrat a la sala de plens per assistir al ple extraordinari.
La concentració, convocada per la Junta de Personal i Comitè d'Empresa de l'Ajuntament, va comptar amb el recolzament de la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils i Cambrils Actua!

No hay comentarios:

Publicar un comentario