miércoles, 27 de febrero de 2013

Retall de premsa II del 27-02-13: Desacord entre l’Ajuntament i els treballadors de la TDCamp en les negociacions de l'ERO.

Retall de premsa de la edició digital de ”La Revista Cambrils”:

Desacord entre l’Ajuntament i els treballadors de la TDCamp en les negociacions de l'ERO.

Seu de les instal·lacions de la TDCamp.

En el torn de precs i preguntes de ple ordinari celebrat ahir al matí, el portaveu del PSC –Robert Benaiges– es va interessar sobre l’estat de les negociacions de l’ERO dels treballadors de la TDCamp i Ràdio Cambrils. L’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va confirmar que en el període de negociacions entre els representants dels treballadors i l’Ajuntament no hi ha hagut cap acord. “La indemnització que oferíem als treballadors no l’han acceptada i lamentem que no s’hagi arribat a cap acord. Ara els treballadors tenen les eines legals al seu abast”, va manifestar.

Benaiges va preguntar, com va fer en el ple extraordinari del passat 15 de febrer, sobre la partida de 90.000 euros destinada a comunicació audiovisual, inclosa en l'àrea d'Alcaldia. Dalmau va explicar que la partida “està prevista per un possible contracte de prestació de serveis en tema de televisió” i va reiterar que la partida “no està tancada i quan hi hagin les coses més definides es farà públic”.

El portaveu del PSC també va preguntar per l’ERO que afectarà 45 treballadors municipals i quan es farà efectiu. L’alcaldessa va explicar que, “ara s’ha recopilat la tipologia dels contractes dels treballadors i, a partir d’aquí, es començarà a confeccionar la llista dels treballadors afectats”. Dalmau va apuntar que l’ERO es farà efectiu el proper mes d’abril.

Lluís Abella: “No em puc permetre donar barra lliure ni cap tracte de favor pels esports que a mi m’agradin més o en els clubs que jo hagi format part d’ells, he de seguir el criteri d’equitat per totes les entitats que utilitzen el pavelló”

Per la seva banda, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà –Oliver Klein– va demanar al regidor d’Esports –Lluís Abella– que expliqués què havia passat amb el CFS Laguna, ja que havien rebut una carta del president del club –José Laguna– explicant els seus motius per deixar la competició a meitat de temporada. Abella va començar la seva intervenció lamentant la decisió de l’equip de futbol sala. “Mai és una bona notícia que una entitat es doni de baixa i més aquesta, donat que jo mateix hi vaig participar durant molt de temps i guardo un molt bon record dels anys viscuts allí”.

El regidor d’Esports va manifestar que no comparteix les acusacions i els motius que ha explicat Laguna per deixar la competició i va apuntar que, com a regidor d’Esports, “em dec a totes les entitats esportives de Cambrils. No em puc permetre donar barra lliure ni cap tracte de favor pels esports que a mi m’agradin més o en els clubs que jo hagi format part d’ells, he de seguir el criteri d’equitat per totes les entitats que utilitzen el pavelló”.

Abella va explicar que a la reunió que es va fer a finals de juny de l’any passat per definir els espais d’entrenament del pavelló es va decidir “democràticament per majoria” mantenir la mateixa estructura que la temporada anterior. Sobre les franges d’entrenament, el regidor va apuntar que, “per norma, cada equip sènior té assignades dues franges setmanals” i l’equip sènior del CFS Laguna és l’únic que disposa de tres franges. Abella també va recordar que l’equip de futbol sala va tornar a Cambrils “per voluntat pròpia i, malgrat els problemes ja coneguts de capacitat que tenim, se li va donar cabuda”.

Per últim, sobre la manca de comunicació amb l'àrea d'esports que va manifestar Laguna, el regidor va afirmar que “sempre hi ha diàleg, tant escrit com per via telefònica. El no estar d’acord amb una resposta rebuda per la via que sigui no vol dir que no t’han respòs”.

La implantació de noves zones blaves i verdes o el futur de l’Escola de Música, altres preguntes del ple

Klein també es va interessar sobre l’estat del projecte de les implantacions de noves zones blaves i verdes al municipi i les reunions que s’han tingut amb els veïns. El regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que a finals de desembre hi va haver una reunió amb la Unió de Botiguers, Fecam i els representants dels veïns de les zones proposades i es va explicar la proposta. Milan va apuntar que “en dos o tres mesos” es recolliran les propostes dels veïns, les seves" alternatives i inquietuds" i, a partir d’aquí, es prendran les decisions que “en cap cas no farem si no tenim el consens majoritari dels veïns”.

Tant el grup del NMC com del PSC van preguntar sobre el futur de l’Escola Municipal de Música i en quin projecte està treballant l’equip de govern per fer-la viable. La regidora d’Ensenyament –Carmen Quintana– va apuntar que “l’estratègia de l’equip de govern és posar al dia les bases que estaven obsoletes” i va manifestar que "l’Ajuntament està al costat de l’escola perquè ha mantingut l’aportació econòmica respecte el curs passat". Quintana va avançar que avui tindrà lloc el consell rector de l’escola. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario