lunes, 11 de febrero de 2013

Retall de premsa del 11-02-13: Els treballadors municipals acamparan a la plaça de l’Ajuntament, aquest dijous, en protesta pels acomiadaments.

Retall de premsa de la edició digital de la”Revista Cambrils”:

Els treballadors municipals acamparan a la plaça de l’Ajuntament, aquest dijous, en protesta pels acomiadaments

Votació a l'assemblea de treballadors, aquest passat divendres al migdia

Els treballadors de l'Ajuntament van acordar acampar, aquest proper dijous a partir de les 3 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament i enllaçar aquesta acció amb l’assistència al ple extraordinari de l'endemà divendres 15 de febrer, on s’aprovaran els pressupostos per aquest 2013 i on hi figura la partida de reducció de personal, quantificada en 1,1 milions d’euros.  Els treballadors també conviden als cambrilencs a sumar-se a aquesta protesta i a assistir al ple com a acte de rebuig a aquesta mesura presa per l’equip de govern. Aquestes mesures es van aprovar el passat divendres 8 de febrer, a l'assemblea que es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament i que va comptar amb una assistència massiva de treballadors.
La Junta de personal “exigeix transparència, voluntat de diàleg i treball conjunt amb l’equip de govern”
A l’assemblea, la Junta de personal i Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Cambrils va explicar que encara no havien rebut cap resposta per part de l’equip de govern sobre les preguntes que els hi havien traslladat i que encara no tenien l’esborrany del pressupost municipal per a poder presentar alternatives a l’ERO abans d’aprovar-los aquest proper divendres. Els representants dels treballadors també demanaven que se’ls hi faciliti “la previsió de la llista de persones acomiadades amb els criteris que han seguit per a confeccionar-la, que siguin clars amb els terminis i procés de l’ERO”, que se’ls hi faciliti el document que va utilitzar l’equip de govern per a explicar als treballadors perquè s’havia arribat a aquesta situació d’haver de fer un ERO i, per últim, demanaven “una reunió amb caràcter urgent” amb l’equip de govern per avui dilluns. La junta “exigeix transparència, voluntat de diàleg i treball conjunt amb l’equip de govern” per arribar a un acord i poder evitar els acomiadaments. “Ningú ens ha assegurat al 100% que els acomiadaments s’acabin aquí”, va apuntar el portaveu dels treballadors.
Propostes dels treballadors per protestar per l’ERO
Un cop va parlar el portaveu de la Junta de personal i Comitè d’Empresa, es va donar la paraula als treballadors que omplien la sala per a què aportessin propostes per protestar per l’ERO anunciat. Els treballadors van parlar de vaga, reducció de sous o implicar als cambrilencs i cambrilenques a aquestes protestes. Els treballadors van acordar que s’ha de fer entendre a l’equip de govern que, “som els qui fem anar l’Ajuntament i som els que donem els serveis al ciutadà”.
Davant la possibilitat de proposar una reducció de sous, el portaveu de la Junta va manifestar que aquesta opció no se la podien plantejar, de moment, perquè primer s’ha de negociar i veure les partides pressupostàries destinades a cada àrea de l’Ajuntament i analitzar les xifres. El portaveu també va anunciar que es farien més concentracions al vestíbul de l’Ajuntament. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario