miércoles, 27 de febrero de 2013

Retall de premsa del 27-02-13: La Generalitat retalla de 1.800 a 1.300 euros la subvenció per alumne de les llars d'infants municipals.

Retall de premsa de la edició digital de ”La Revista Cambrils”:

La Generalitat retalla de 1.800 a 1.300 euros la subvenció per alumne de les llars d'infants municipals.

Un moment del ple ordinari celebrat ahir al matí.

Ahir al matí va tenir lloc a la sala de plens la sessió ordinària corresponent al mes de febrer. A diferència dels darrers plens, aquest va ser ràpid i es van aprovar tots els punts que constaven a l'ordre del dia, alguns d'ells, de manera unànime. Un cop es va iniciar el ple, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va disculpar l'absència del regidor del PSC Joan Mas. Un dels punts més importants que es va aprovar va ser el conveni d'acceptació de la subvenció per les dues llars d'infants municipals pel curs 2011-2012. Tal com va explicar l'alcaldessa, el conveni ha passat de 1.800 euros per alumne a 1.300, el que suposa una subvenció de 228.800 euros de manera global.
El portaveu del grup del PSC –Robert Benaiges– va avançar que el seu grup s'abstindria a la votació i va lamentar el descens de l'import. Per la seva banda, el portaveu del Nou Moviment Ciutadà –Oliver Klein– també va lamentar la rebaixa de l'aportació i va apuntar que el grup votaria a favor com ha fet amb les altres subvencions de la Generalitat. Dalmau va afirmar que, "a l'Ajuntament tampoc ens agrada aquesta rebaixa però l'hem d'acceptar perquè és vital pel funcionament de les llars d'infants". 

El deute que té actualment la Generalitat amb l'Ajuntament és de 2,6 milions d'euros.

L'alcaldessa va aprofitar aquest punt per explicar que "la Generalitat fa front als compromisos que té amb Cambrils" i va apuntar que, "a data d'avui, el deute que té la Generalitat amb l'Ajuntament de Cambrils és de 2,6 milions d'euros". D'aquests, 1,4 milions d'euros pertany al Pla de Barris. El punt va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i del NMC i les cinc abstencions del PSC. 
Un altre punt important va ser l'aprovació del Pla d'Actuació per a episodis de contaminació accidental del riu Ebre. El regidor de Governació– Dani Milan– va explicar que s'havia d'aprovar aquest pla de protecció degut a la contaminació que hi ha a Flix i va apuntar que el 80% de l'aigua de Cambrils prové de l'Ebre. Aquest punt va ser aprovat de manera unànime. D'altra banda, també es va aprovar la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Cambrils sobre les condicions d'habitabilitat adequant la normativa a les noves condicions establertes per la Generalitat.

Els altres dos punts del ple que es van aprovar va ser la comptabilitat d'un treballador municipal amb una feina independent a l'Ajuntament, que va comptar amb l'abstenció del PSC, i declarar deserta la licitació convocada per a l'alineació de bens patrimonials, ja que l'únic interessat en el terreny va presentar la seva renúncia el passat 18 de gener. 

El regidor d'Urbanisme afirma que la nova ordenança de promoció econòmica estarà enllestida en un mes 

En el torn de precs i preguntes, el grup del NMC va formular tot un seguit de qüestions a l'equip de govern. Klein es va interessar sobre la promoció econòmica i de quina manera s'està treballant per a reactivar l'economia. La regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros– va explicar que, "la nostra intenció és crear el viver d'empreses i espero que sigui efectiu a final del mandat". Cros va apuntar que ara s'estan fent els estudis inicials i que un cop es tingui tot calculat s'haurà de tenir en compte la demanda de les empreses. "No podem posar en marxa un edifici i condicionar-lo fins que no veiem el cost real amb les empreses que vulguin participar", va manifestar.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme –David Chatelain– va afirmar que la nova ordenança de promoció econòmica estarà enllestida en un mes. "Al principi de mandat ens vam trobar amb dificultats pressupostàries per donar les subvencions a les empreses i això ens va impedir tirar endavant l'ordenança. Ara hem trobat una fórmula que ens permet seguir amb l'ordenança", va explicar. 

Altres preguntes que va fer el NMC van ser els motius de la suspensió del FEC o les subvencions a les ONG de Cambrils. El regidor de Cultura –Francesc Garriga– va explicar, com va recollir Revista Cambrils en l’edició d’ahir, que la decisió “no ha estat nostra. Vam posar tot l’esforç perquè continués però no ha estat possible. Et quedes parat però, insisteixo, no som els organitzadors del festival”.  Respecte les subvencions a les ONG, la regidora de Relacions Cíviques –Laura Mellau– va apuntar que s’han pagat totes les subvencions de l’any passat. 


http://www.revistacambrils.cat/index.php?c_noticia=14414

No hay comentarios:

Publicar un comentario