lunes, 28 de enero de 2013

Retall de premsa del 28-01-13: El NMC fa balanç dels primers vint mesos de legislatura afirmant que "la situació municipal d'avui dia és molt pitjor a la de la data d'investidura".

Retall de premsa de la edició digital de”La Revista Cambrils”:
El NMC fa balanç dels primers vint mesos de legislatura afirmant que "la situació municipal d'avui dia és molt pitjor a la de la data d'investidura".

Imatge dels tres regidors del NMC, Santi Gámez, Oliver Klein i Cinta Ballesté, en la sessió plenària de finals de novembre.


El NMC ha resumit tota la seva activitat política durant les sessions plenàries a l'Ajuntament on, "des del primer moment, hem considerat oportú realitzar un treball polític dins de la institució sense haver de recórrer constantment a la crítica destructiva i a la picabaralla partidista. A poques setmanes de la discussió d'un nou pressupost, que es presenta amb retard i, sobre el qual ja donarem a conèixer el nostre desacord amb la manera d'anunciar i dur a terme les mesures que el precedeixen com poden ser els nous acomiadaments a la plantilla municipal, el tancament de la Ràdio i la Televisió de Cambrils, el tancament també parcial del Centre Cultural, el tancament del Cinema Municipal Rambla i l'eliminació d'altres serveis com poden ser l'Oficina d'Atenció al Consumidor (OMIC) o el Servei d'Atenció a les Famílies (SAF), creiem que torna a ser un bon moment per fer balanç, i a la vegada intentar esbrinar quin moment ens toca viure per saber quines són les millors decisions a prendre en un futur proper".


7 mocions, 13 precs i 61 preguntes, en 20 mesos.


Al llarg d'aquests mesos de legislatura, el NMC ha realitzat un total de 7 mocions, 13 precs o propostes i 61 preguntes. Des del NMC afirmen que, "estem especialment orgullosos de les 7 mocions presentades a favor de l'Escola Municipal de Música; a favor del model d'escola en català; a favor d'una reforma profunda del sistema democràtic i de la pràctica política; a favor de la dació en pagament; a favor de cercar una solució pels afectats de les 'preferents'; a favor de prioritzar el Corredor del Mediterrani i el seu tram Vandellòs-Tarragona i, a favor del sistema de cooperativisme català. 

Per altra banda, els precs i les protestes del grup, generalment, han estat relacionats "amb la manca d'informació a l'hora de prendre decisions per part del govern municipal, que moltes vegades s'ha estimat donar a conèixer les seves novetats als mitjans de comunicació que pactar-les amb els mateixos partits de l'oposició. L'NMC ha estat cercant, en tot moment, un diàleg més directe amb l'actual govern i a la vegada ha realitzat un oferiment de consens pels grans temes de ciutat que aquest no ha sabut aprofitar". Així doncs, d'entre les 61 preguntes, destacant les relacionades amb l'estat dels projectes de: el Teatre Auditori, la Torre del Llimó, el Forn del Tallero i el Pla de Barris del Barri Antic. En relació a l'àrea de Governació, el NMC ha qüestionat sobre temes de mobilitat, de zones blaves i de parquímetres i sobre el futur de l'empresa municipal Aparcam. Quant a l'àrea d'Hisenda i Personal, el NMC ha concentrat el debat sobre les pujades d'impostos i taxes i l'organització dels recursos humans interns. En l'àrea d'Esports, la formació ha preguntat sobre la gestió de les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports i la zona esportiva municipal; mentre que en Ensenyament, Benestar Social i Cultura, el NCM ha qüestionat sobre la reducció de l'aportació econòmica dels seus serveis i la supressió d'alguns d'aquests.


 "L'NMC està més preparat que mai per poder col·laborar en aquesta nova etapa, en seva la línia de treball".


Segons el NMC, "el balanç de tots aquests mesos és que en molt poques ocasions el govern ha sabut incorporar les nostres propostes en positiu. L'NMC no vol treure-li al govern de CiU, PP i La PLIC, el seu dret a equivocar-se, però l'opció d'optar sempre per governar en solitari, amb un discurs únic, que avui dia no té cap recolzament ciutadà, sense voler escoltar l'NMC, creiem que ja ha arribat a un límit difícilment superable. Creiem que la situació municipal d'avui dia és molt pitjor a la de la data d'investidura de l'actual govern. És per això que ens preocupem i pensem que cal prendre decisions ben aviat si encara volem estar a temps de salvar una bona part d'aquesta situació insòlita i endreçar el patrimoni bàsic municipal que és de tots els cambrilencs. Esperem doncs, en els propers dies i setmanes, que es puguin proposar aquestes decisions, valentes i imprescindibles, per tornar a fer creïble l'administració davant dels cambrilencs. Més enllà de les retallades i del discurs de la por que domina tot l'ambient municipal, cal un canvi de rumb sense dilacions. L'NMC està més preparat que mai per poder col·laborar en aquesta nova etapa, en seva la línia de treball".


No hay comentarios:

Publicar un comentario