miércoles, 9 de enero de 2013

Retall de premsa II 09-01-13: L'Ajuntament de Cambrils acomiada catorze treballadors interins.

Retall de premsa de la edició digital de la”Reus directe.cat”:

El consistori justifica les rescissions de contracte per estalviar 356.000 euros en personal i poder quadrar el pressupost de 2013
L'Ajuntament de Cambrils acomiada catorze treballadors interins.

L'Ajuntament de Cambrils ha anunciat la rescissió del contracte a catorze treballadors interins que presten servei en diferents departaments municipals. La mesura, que es farà efectiva "properament", s'ha comunicat als treballadors afectats aquest dimecres al matí, en el marc d'una reunió en la qual ha participat el regidor d'Hisenda i Personal, Ramon Llobet, i d'altres regidors de govern. Segons un comunicat, els acomiadaments, que haurien de permetre rebaixar la despesa de personal en 356.000 euros, formen part de les mesures prèvies per "quadrar" el pressupost municipal de 2013.
Mercè Dalmau · Ramon Llobet · Ajuntament de Cambrils
L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, en una imatge d'arxiu (ACN).

Des de l'Ajuntament, governat actualment per CiU, PP i Plataforma Independent Cambrilenca, es remarca que l'extracte de la sentència "deixa ben clara la responsabilitat de l'Ajuntament". A partir d'aquí, el consistori manifesta que, donada la greu situació econòmica que travessa, està estudiant sol·licitar un aplaçament del pagament de la sentència o que aquesta pugui efectuar-se en diferents abonaments. En els pròxims dies es presentaran les al·legacions definitives.
Relació dels fets.
Segons recorden fonts municipals, l'any 2005, mentre s'estava tramitant el nou POUM de Cambrils, l'empresa Pladepro va adquirir un solar municipal via subhasta, ubicat al carrer Lluís Millet 41, a la urbanització Sol Cambrils, amb una edificació fixada en 4.277 metres quadrats i en la qual s'hi podien construir 47 habitatges.
Amb anterioritat a la subhasta i, posteriorment, amb la parcel·la ja adquirida, el dia abans de la firma de l'escriptura pública de compravenda, l'empresa va sol·licitar informació sobre l'estat de la finca, rebent per resposta la informació abans esmentada i sense comunicar-li que en aquell moment, Cambrils estava revisant el POUM.
Mesos més tard, el 8 de març de 2006, es va publicar al DOGC l'aprovació definitiva de la modificació del POUM, en la qual quedava de manifest que la parcel·la comprada per Pladepro veia reduïda l'edificabilitat a 3.876 metres quadrats -en lloc dels 4277 metres quadrats- i limitava la construcció d'habitatges a 43 -en comptes dels 47 anteriors.
Aquests fets van comportar que l'empresa Pladepro interposés demanda contra l'Ajuntament, que ha estat estimada parcialment pel TSJC, que condemna ara a l'administració local a pagar aquests 400.000 euros en concepte de responsabilitat patrimonial administrativa, a pagar en dos mesos. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario